Evenimentul Zilei > Politica > ANUNȚ IMPORTANT de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru candidați
ANUNȚ IMPORTANT de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru candidați

ANUNȚ IMPORTANT de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru candidați

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a anunțat astăzi pe candidații la alegerile parlamentare că mai au la dispoziţie două zile pentru înscrierea mandatarilor financiari, termenul expirând pe 10 noiembrie.

AEP aminteşte că, potrivit Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrarea mandatarului financiar se realizează în intervalul dintre momentul aducerii la cunoştinţă publică a datei alegerilor şi începerea campaniei electorale, aceasta făcându-se publică în presă sau pe site-ul partidului. 

Legea prevede că mandatarul financiar primeşte de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă electorală ale acestora. 

Totodată, AEP aminteşte că, potrivit legii, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală aparţinând partidelor politice şi candidaţilor independenţi este organizată exclusiv de către mandatarii financiari

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: