Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţ făcut de Primarul Capitalei: “Bucureştiul are bani pentru căldură doar până la sfârşitul anului!”
Anunţ făcut de Primarul Capitalei: “Bucureştiul are bani pentru căldură doar până la sfârşitul anului!”

Anunţ făcut de Primarul Capitalei: “Bucureştiul are bani pentru căldură doar până la sfârşitul anului!”

Primarul General al Capitalei, Răzvan Sava, solicită Guvernului sprijin pentru a nu-i lăsa pe bucureşteni în frig începând din prima zi a anului 2016.

Răzvan Sava, primarul Capitalei, s-a întâlnit joi, 10 decembrie 2015, cu vicepremierul României, domnul Vasile Dîncu, pentru a solicita Guvernului sprijin financiar în vederea asigurării continuităţii serviciului de alimentare cu energie termică a Bucureştiului în sezonul rece 2015-2016.

Conform Hotărârii Guvernului nr 325/2006, autorităţile locale pot beneficia de un ajutor financiar de urgenţă din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

”Astăzi, Bucureştiul are rezerve financiare pentru a acoperi alimentarea cu energie termică a oraşului doar până la sfârşitul anului. Creditul obţinut de la Ministerul de Finanţe şi măsurile financiare luate de Primărie nu acoperă necesarul pentru buna funcţionare a sistemului centralizat de încălzire al Capitalei pentru tot sezonul rece 2015-2016. Îi mulţumesc public vicepremierului României, Vasile Dîncu, pentru deschiderea la dialog şi pentru implicarea în soluţionarea problemelor Bucureştiului”, a declarat Primarul General Răzvan Sava.

La întâlnire, Primarul Capitalei, Răzvan Sava, a solicitat sprijin financiar din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru a acoperi diferenţele de cheltuieli pentru serviciul de alimentare cu agent termic al Capitalei, necesar în sezonul rece 2015-2016.

Vicepremierul României, Domnul Vasile Dîncu, a dat asigurări bucureştenilor că Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu Primăria Generală vor cauta soluţii pentru buna funcţionare a sistemului de alimentare cu agent termic al Capitalei.