Evenimentul ZileiSocialAnunț de ultimă oră! Se redeschide pavilionul „morții” de la Matei Balș. Rafila, mesaj crucial cu privire la Valul 5

Anunț de ultimă oră! Se redeschide pavilionul „morții” de la Matei Balș. Rafila, mesaj crucial cu privire la Valul 5

Anunț de ultimă oră! Se redeschide pavilionul „morții” de la Matei Balș. Rafila, mesaj crucial cu privire la Valul 5
Pavilionul de la Matei Balș distrus de foc se va redeschide în ianuarie, este anunțul făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și managerul instituţiei Cătălin Apostolescu

Alexandru Rafila a precizat că a început pregătirea pentru valul 5, şi pentru a vedea în ce stadiu se află lucrările, ministrul a mers la pavilionul V, care a ars în incendiul de la ”Matei Balș”.

Potrivit ministrului Rafila, se lucrează intens pentru a finaliza cât mai repede zonele arse etaje și totodată amenajarea a peste 100 de paturi cu oxigen. ”S-a stabilit deja o echipă de lucru cu medici foarte buni, care din ianuarie își vor începe activitatea”. Mai mult, Rafila a spus că se va evalua în perioada următoare și situația reabilitării a Spitalului de Boli Infecțioase de la Constanța, unde în luna octombrie a izbucnit un incendiu puternic la secția ATI, unde mai mulți pacienți şi-au pierdut viaţa.

Pregătiri intense pentru Valul 5

”Ne pregătim pentru valul al cincilea. La Matei Bals se lucrează intens pentru redarea în circuitul medical în acest pavilion, trei etaje cu medici foarte buni. Trebuie să vedem ce se întâmplă şi cu spitalul de la Constanţa, dacă poate fi redat. Un lucru care trebuie urmat şi de alte unități medicale, în ceea ce privește reabilitarea. Avem multe spitale care sunt ale autorităților locale”, a declarat Alexandru Rafila în conferința de presă.

Cătălin Apostolescu, managerul de la ”Matei Balș” a subliniat faptul că s-au demarat formalitățile pentru obținerea autorizației de funcționare a pavilionului V. Printre reabilitări se numără și montarea senzorilor de incendiu în fiecare cameră.

”Facem o serie de îmbunătățiri, încât să obținem o autorizație de funcționare. Am montat senzori de incendiu în fiecare cameră. În cursul lunii ianuarie să putem da în folosință paturi de terapie acută”, a declarat managerul.

Alexandru Rafila: Se depun eforturile necesare în cazul în care numărul de infectări ca crește

”Fără un efort colectiv în această perioadă nu o să putem trece cum trebuie prin acest val cinci. Noi încercăm la nivelul ministerului Sănătății să facem tot ce ne stă în putință. Și guvernul face același efort, încât să avem consecințe cât mai mici în ceea ce privește impactul acestui val potențial”, a mai spus ministrul Sănătății.

Reamintim că pe 29 ianuarie 2021 un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balş. Este una dintre cele mai mari unităţi medicale din ţară care tratează pacienţii COVID-19. Atunci  au murit peste 20 de persoane, unele chiar în timpul tragediei, altele treptat, din cauza rănilor suferite, dar și a infecției cu Covid.


Accesează: