Evenimentul Zilei > Social > Anunț de ultimă oră! Rafila confirmă: Veste proastă pentru românii care vor să călătorească
Anunț de ultimă oră! Rafila confirmă: Veste proastă pentru românii care vor să călătorească

Anunț de ultimă oră! Rafila confirmă: Veste proastă pentru românii care vor să călătorească

Alexandru Rafila mai vine cu o veste proastă pentru toţi românii care doresc să călătorească. Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu, spune ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE, acest lucru fiind transmis în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu toţi miniştrii ai sănătăţii din UE, în contextul pregătirii valului 5 al pandemiei.

„Avem un mecanism flexibil, ne interesează şi pacienţii cu alte afecţiuni, pe măsuri ce pacienţii cu COVID au scăzut. Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită o testare extinsă a persoanelor simptomatice sau a celor contacţi cu persoane infectate, dar şi proceduri legate de evaluare şi tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, pentru ca presiunea pe spitale să fie mai mică”, a spus Rafila.

Rafila: ”Vom operaționaliza acest lucru până pe 20 decembrie”

Alexandru Rafila: „Noi vom operaționaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”. „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la încălcarea regulilor”, adaugă ministrul miercuri înainte de şedinţa de Guvern.

Şi continuă: „Va deveni obligatorie în cadrul Uniunii Europene şi noi vom operaţionaliza acest lucru până la data de 20 decembrie. Cred că ar trebui să ne uităm asupra cadrului legal care îi sancţionează pe cei care nu respectă prevederile legale. Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea”, mai spune ministrul.

Rafila a pomenit şi despre măsurile de relaxare care permit persoanelor care se testează să intre în supermarketuri şi alte locaţii unde aveau interzis până acum. În ceea ce privește măsura cu permiterea celor testaţi în supermarketuri nu va aduce un plus deoarece românii tot mai sărăciţi nu vor arunca banii pe teste. Ar fi absurd să se creadă aşa ceva.

Rafila: „Suntem de acord ca mai ales în această perioadă să ne putem desfăşura activitatea cu măsuri uşor relaxate şi aduse la un numitor comun, adică s-a introdus în certificatul COVID şi accesul pentru persoanele care sunt testate, dar să fie foarte clar pentru toţi operatorii economici care trebuie să respecte legislaţia că nu putem să avem niciun fel de toleranţă la încălcarea regulilor. Ideea este că noi trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, a mai declarat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: