Evenimentul Zilei > Social > Anunţ de ultimă oră pentru pasionaţii de schi! Pentru regiuni este o adevărată lovitură
Anunţ de ultimă oră pentru pasionaţii de schi! Pentru regiuni este o adevărată lovitură

Anunţ de ultimă oră pentru pasionaţii de schi! Pentru regiuni este o adevărată lovitură

Anunţ de ultimă oră pentru pasionaţii de schi! Pentru regiuni este o adevărată lovitură. Guvernul italian amână pentru a cincea oară redeschiderea pârtiilor.
Anunţ de ultimă oră pentru pasionaţii de schi! Pentru regiuni este o adevărată lovitură. Pârtiile de schi vor fi închise până pe 5 martie. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătății Roberto Speranza.
S-a semnat, pentru a cincea oară, o prevedere care interzice desfășurarea activităților de schi până la 5 martie 2021. Prin urmare, redeschiderea stațiunilor de schi va fi discutată din nou luna viitoare.

Anunţ de ultimă oră pentru pasionaţii de schi! Pentru regiuni este o adevărată lovitură

Autoritățile italiene au decis amânarea redeschiderii staţiunilor de schi din cauza riscului reprezentat de noile tulpini ale Covid-19.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza a dat garanţii că Guvernul se angajează să compenseze cât mai curând posibil operatorii din sector.

„Pentru regiuni este o lovitură în ultima secundă”, a declaratcoordonatorul comisiei speciale pentru turism și industrie hotelieră. Daniele D’Amario a făcut acestă declaraţie la o Conferință a Regiunilor.

Regiunile alpine precum Lombardia, Veneto și Piemont se pregăteau deja pentru redeschidere. Dar ieri a sosit avizul Comitetului tehnic științific, care a sfătuit guvernul să nu dea undă verde sezonului de schi chiar și în zonele galbene.

Variantele de coronavirus care se răspândesc sunt încă foarte îngrijorătoare și redeschiderea urmelor ar putea duce la o creștere gravă a infecțiilor.

Revolta operatorilor de telecabine

Asociația Națională a Operatorilor de Telecabine afirmă: „după 3 decembrie, 7 ianuarie, 18 ianuarie și 15 februarie, acum prelungesc până la 5 martie. Acum sezonul s-a încheiat, ne simțim înșelați în fața a tot ce am făcut pentru deschidere, mai ales că am angajat mai mult personal.

Compensările trebuie să fie imediate, altfel sectorul intră în faliment. Suntem cel mai penalizat sector. Timp de 12 luni nu am încasat niciun ban, dar am avut cheltuieli și salarii de plătit”, se mai arată în mesajul asociţiei.

Decizia e criticată și de președintele Lombardiei, Attilio Fontana: „Încă o dată e clar că sistemul decizional este devastator atât pentru operatori, cât și pentru cetățeni”.

Mai mult, consultantul Ministerului Sănătății, Walter Ricciardi, a solicitat blocarea totală. Acesta a subliniat, de asemenea, că „în acest moment activitățile care implică adunări nu sunt compatibile cu lupta împotriva pandemiei Covid-19 din Italia. Şi teleschiurile fac parte din aceste activități. Nu ar trebui redeschise. Să nu uităm că varianta engleză a ajuns în Europa „trecând” de pe teleschiurile din Elveția”, scrie fanpage.