Guvenul canadian a anunţat că prelungeşte până la sfârşitul lunii octombrie măsura închiderii frontierelor pentru cetăţenii străini, cu excepţia celor a căror prezenţă pe teritoriul său este considerată esenţială.

Prelungim restricţiile existente privind călătoriile internaţionale din alte ţări decât Statele Unite în Canada până pe 31 octombrie 2020, a anunţat pe Twitter ministrul canadian al siguranţei publice Bill Blair.

Canada rămâne inchisă cu SUA până pe 21 octombrie

Începând din martie anul trecut, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu cetăţeni canadieni, trebuie să respecte o carantină obligatorie de 14 zile pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

De la începutul lunii iunie, cetăţenii străini se pot alătura familiilor care locuiesc în Canada, dacă sunt soţi, copii, părinţi sau tutori legali ai unor cetăţeni canadieni. În afara acestor categorii sunt admise doar persoanele a căror prezenţă pe solul canadian este considerată esenţială, cum ar fi anumiţi angajaţi.

La rândul său, graniţa Canadei cu SUA rămâne închisă până pe 21 octombrie, ca parte a unui acord bilateral separat cu Washingtonul. Sunt autorizate doar comerţul cu mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale. Închiderea celei mai lungi frontiere terestre din lume a fost decisă în martie şi reînnoită în fiecare lună. Miercuri, Canada a raportat 158.425 de noi cazuri şi peste 9.300 de decese, informează Agerpres.

Aşadar, un nou ordin guvernamental canadian prevede că restricțiile de călătorie care vor fi prelungite până la Halloween.

Aceasta înseamnă că Canada va avea două decizii importante de luat la sfârșitul lunii octombrie. Prima este dacă își extinde din nou restricțiile de călătorie. A doua este numărul de imigranți pe care ar trebui să îi vizeze în cadrul Planului său pentru nivelurile de imigrare stabilit: 2021-2023.

Canada și-a închis inițial frontierele din 18 martie până în 30 iunie. De atunci, restricțiile de călătorie au fost prelucrate de la o lună la alta. Toți cei care trec granița canadiană trebuie să stea în continuare în carantină timp de 14 zile. Canada a reușit să oprească cu succes curba coronavirusului de la sfârșitul lunii mai până în august.