Într-un interviu acordat DC News, Guşă a vorbit despre programata majorare a pensiilor, din luna septembrie 2020.

Mai mult, acesta a făcut şi o predicţie pesimistă pentru pensionarii din România. Totodată, Guşă a precizat că Guvernul ar trebui să anunţe acest lucru pentru ca oamenii să nu-şi mai facă planuri.

„Este limpede că nu se vor da şi ar fi trebuit să facă deja anunţul, pentru că lumea are planuri. Iar amărâţii noştri de pensionari stau cu pensiile între factura de curent şi factura de la farmacie.

Ei cam atât fac, în rest nimic. Se duc pe la magazine foarte ieftine, vânează reducerile să-şi ia banane la jumătate de preţ decât cele pe care le luăm noi, dar de mai proastă calitate, şi aşa mai departe.

Ele nu vor mai fi date, dar aici e nevoie de elocinţă, trebuie să vii să spui: ‚eu sunt Guvernul României şi, în afară de ordonanţele militare pe care le anunţ în geacă de piele la conferinţe de seară ca să am maximă audienţă sau la prânz, ca să se rostogolească toată ziua”, a declarat Guşă.

Altfel, amintim că în actualul context al pandemiei generate de coronavirus, reprezentanţii CEC Bank au anunţat că vor lua măsuri speciale în această perioadă pentru a facilita plata pensiilor.