Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţ-bombă. Românii care sosesc în Italia vor fi izolați. Vaccinații şi nevaccinații, băgați în aceeași oală? 
Anunţ-bombă. Românii care sosesc în Italia vor fi izolați. Vaccinații şi nevaccinații, băgați în aceeași oală? 

Anunţ-bombă. Românii care sosesc în Italia vor fi izolați. Vaccinații şi nevaccinații, băgați în aceeași oală? 

Consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio propune carantină pentru cei care vin din România și Bulgaria: ”Lucrătorii acestor națiuni sunt angajați în îngrijirea bătrânilor, prin urmare nu putem risca”. Dar nu se specifică dacă este vorba doar despre nevaccinați.

Alessio D’Amato, trage un semnal de alarmă: Acesta este semnalul că virusul a început să circule mai mult. Dar nu numai în spitale, ci în toate mediile. Nu trebuie să lăsăm garda jos”. Consilierul pentru sănătate megere şi mai departe cu anunțul şi spune: „Guvernul îi va izola pe cei care sosesc din unele țări din Est”

Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii acelor națiuni sunt angajați în asistența vârstnicilor”, a subliniat consilierul sanitar Lazio, și de aceea „nu putem risca”, a spus consilierul pentru sănătate și integrare social-sanitară al regiunii Lazio, din care face și Roma.

„Este timpul să facem upgrade la Green Pass

Momentul dintre Green Pass și eficacitatea vaccinării trebuie să coincidă. Știința ne spune că anticorpii încep să se degradeze după 6 luni, a mai spus consilierul pentru sănătate. Se cere trecerea la un „permis verde inteligent” care să avertizeze deținătorul atunci când este timpul să se revaccineze. La scanarea qr-code-ului „trebuie să apară pentru aceste persoane culoarea galbenă, un fel de avertizare. Să apară un anunț ești deja vaccinat de mai bine de șase luni, important este să mergi pentru a treia doză”, a explicat comisarul, potrivit rainews.it.

Alessio D’Amato nu a precizat dacă ar fi vorba doar de persoanele nevaccinate

„Este necesară carantina pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul noilor cazuri este foarte mare și procentul de vaccinare scăzut”, a mai spus el.

D’Amato propune instituirea unui set de măsuri dar cu „cu spirit de colaborare”, subliniind importanța muncii pe care o desfășoară acești oameni în Italia.

Expertul a fost întrebat dacă tampoanele ar trebui făcute pasagerilor care sosesc, de exemplu pe aeroportul Fiumicino, acesta a răspuns:

„Într-un moment ca acesta, este importantă creșterea controalelor și ar fi de dorit să se impună un tampon celor care intră în special din țările est-europene care sunt cele mai afectate. Sunt țări care au un comerț important cu Italia, în special aici în Lazio și Roma. Sper că Ministerul va implementa noi prevederi pentru a încuraja activități de prevenire mai mari de la anumite origini. Este clar, vorbim despre țările UE, există un pact de reciprocitate deci nu este ușor, dar noi trebuie să păstrăm marile rezultate pe care le-am obținut cu campania de vaccinare”, a spus expertul, potrivit roma.repubblica.it.