Recomandările Institutului de Sănătate Publică au fost retrase de pe site-ul ministerului după ce au atras nenumărate critici din cauza schimbărilor pe care le propuneau la nivelul sistemului educational.

Potrivit controversarului document, cursurile ar trebui să aibă o durată de aproximativ 30 de minute, astfel încât elevii să nu petreacă mai mult de patru ore pe zi la școală. Mai mult, în clase ar urma să fie primiți cel mult 15 elevi, astfel încât fiecăruia să-i revină un spațiu de 4 mp.

În paralel, conform recomandărilor Institutului de Sănătate Publică ar trebui să se desfășoare și şcoala online, elevii urmând să învețe alternativ în școli și în sistem online.

Reprezentanții părinților au atras atenția că astfel de schimbări trebuie bine gândite și discutate înainte.

Ministerul Sănătății a revenit, însă, asupra acestor recomandări și a transmis că, deocamdată, nu este aprobat nici un set de măsuri, iar documentul nu mai este de actualitate. Reprezentanții instituției condusă de Nelu Tătaru au precizat că, în funcție de evoluția epidemiei în lunile de vară, Institutul Național de Sănătate Publică ar putea propune anumite măsuri.

Zilele acestea se desfășoară probele la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, examenele fiind susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Prezenţa la cea de-a doua probă scrisă a examenului, cea de matematică a fost miercuri de 93,1%, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. Potrivit centralizării MEC, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 de candidaţi erau spitalizaţi/se aflau în carantină.

Joi, un număr de 10.311 elevi sunt așteptați să susțină proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00, iar cele finale, după ce vor fi analizare contestațiile, vor fi publicate sâmbătă, 27 iunie.

 

S.O.S. România! Ce se întâmplă cu 300.000 de copii înainte de Evaluarea Națională?

Evaluarea Națională. Proba la Matematică. Rezolvarea subiectelor și barem