Evenimentul ZileiActualitateAntrenorii lui Becali merg pe sârmă, fără plasă de siguranță

Antrenorii lui Becali merg pe sârmă, fără plasă de siguranță

Antrenorii lui Becali merg pe sârmă, fără plasă de siguranță
Finanțatorul de la FCSB nu își despăgubește tehnicienii pe care îi concediază înainte de încheierea contractului.

Gigi Becali așteaptă un răspuns de la Edi Iordănescu, antrenor care este dorit de latifundiarul din Pipera pe banca formației FCSB.

Negocierile sunt în plină desfășurare și tehnicianul de la Gaz Metan Mediaș stă în stand by, pentru a anunța dacă acceptă sau nu oferta lui Becali.

„Edi este ca și numit la FCSB”

 Iordănescu junior îi cere garanții patronului, principalul aspect al discuțiilor axându-se asupra libertății de-a lucra. Finanțatorul a anunțat că Edi primește mână liberă, atât timp cât are rezultate. „Putem să spunem că Edi este ca și numit la FCSB. Lipsește semnătura. Edi nu mi-e subordonat mie. E sclavul rezultatelor. Am vorbit cu el. Mi-a zis «Nea Gigi, vreau autoritate în vestiar». Putere mai mare ca aici nu va avea. Puterea ți-o impui prin rezultate, când jucătorii simt că pot câștiga bani cu tine. Când jucătorii se plâng la patron și zic «Ne-am sufocat. Nu suntem antrenați», e grav”, a afirmat Becali la Pro X.

„Ce-i aia clauză de dat afară”

Finanțatorul a făcut o precizare foarte importantă, legată de contractele antrenorilor cu care a lucrat și va lucra. Patronul spune că nu va fixa clauze de reziliere. Adică, antrenorul care sunt concediați nu primesc despăgubiri.

„Nu a cerut nicio clauză. Dar la mine nu se cere nimic. Edi știe. Dacă ești pe locul 1 în sezonul regulat, să fii sănătos, ia titlu, fă eventul! Dacă în sezonul regulat nu bați Chiajna și FC Volutari, ia banii până la finalul contractului și la revedere. Ce? Sunt tâmpit? Ce-i aia clauză de dat afară? Pleci când vrei, iar eu te dau afară când vreau. Nu pun clauze. Să plece când vrea. Nu am nevoie de clauză. Eu nu mă leg la cap. Dumnezeu m-a făcut puternic. Nu s-a născut omul care să-i pună clauză lui Gigi Becali. Dacă vrei clauză, la revedere!”, a anunțat finanțatorul „roș-albaștrilor”. Mulți antrenori care au plecat de la Steaua / FCSB nu au primit despăgubiri financiare. Începând cu Gheorghe Hagi, în 2007, forțat de patron să demisioneze, și continuând cu Ilie Dumitrescu, tehnician care a anunțat în momentul instalării că nu vrea să fie plătit.

Teja, salariu de 10.000 de euro

Lui Mihai Stoichiță, Becali i-a transmis: „Lasă, băi, Mihai, că nu stai tu în 10.000 de euro”. Iar Cristiano Bergodi, Nicolae Dică sau Mihai Teja, n-au primit nimic peste salariu. Ultimul antrenor, plecat la finalul acestui sezon, avea un salariu de 10.000 de euro pe lună.

 


Accesează: