Debandada este la ea acasă în familia FCSB. Echipa nu are antrenor decât pe foaia de joc, eșecurile curg în campionat și jucătorii sunt debusolați. Stilul dictatorial al lui Gigi Becali pare că a ajuns la apogeu. Prin urmare, niciun tehnician nu pare dispus să devină „paravanul” finanțatorului și să preia gruparea „roș-albastră”.

Ultimul pe lista celor care l-au refuzat pe Becali este Costel Enache. Tehnicianul de la Hermannstadt a negociat pentru postul rămas vacant după plecarea lui Bogdan Andone, și-a dat acordul verbal, dar s-a răzgândit și n-a mai răspuns la telefon.

„Trebuia să-mi răspundă la telefon”

„Trebuia să-l prezentăm azi (n.r. – ieri) pe Enache, dar n-a mai răspuns și aceasta este situația. Am vrut să respect regulamentul. Mi-a zis că vine, dar că întâi trebuie să rezolve cu Hermannstadt. Conform regulamentului, trebuia să dea înapoi jumătate din banii pe care i-a luat de acolo. L-am întrebat câți bani a luat de la Hermannstadt, a zis că niciunul. Deci nu trebuia să dea niciunul înapoi. Probabil e un om mai rușinos și bunul lui simț a primat mai mult decât cariera lui. Trebuia, totuși, să aibă înțelepciunea să prevadă acest lucru. Trebuia să îmi mai răspundă la telefon, nu să nu răspundă, ca acum”, a anunțat Becali la Pro X. Așadar, la butoane va rămâne Vergil Andronache, o soluție de compromis.

Sub comanda lui, FCSB a bifat cel de-al 4-lea eșec consecutiv în campionat, după 1-2 cu Poli Iași. „Noi suntem aici ca să asigurăm continuitatea. Cine nu-și dorește să antreneze FCSB?”, a spus Andronache. În ultimele două săptămâni, Nicolae Dică, Devis Mangia, Cristiano Bergodi, Antonio Conceicao, Cătălin Anghel și Costel Enache au fost cei care au refuzat să preia gruparea „roș-albastră”.

Andronache atacă grupele Ligii Europa

Becali a confirmat că, cel puțin la meciul cu Vitoria Guimaraes, ce se va disputa, joi, la Giurgiu, în turul paly-offului Ligii Europa, echipa va fi antrenată de A n d r o n a c h e . „Nici nu e corect să aduc un antrenor acum, că dacă va avea un eșec, de ce să i se pună lui în cârcă? Dacă se califică Andronache, să plece cu un CV de aici, uite domnule, am calificat echipa în Europa League”, a declarat Becali.