Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cel al Energiei, Anton Anton, s-au contrazis în aceeaşi conferinţă pe tema modificărilor OUG 114. Este vorba despre acele măsuri care ar afecta mediul energetic.

Teodorovici a declarat că a primit de la Ministerul Energiei propuneri de schimbări în acest domeniu, dar Anton a precizat că nu se aşteaptă să apară vreo modificare.

Anton a fost întrebat cu ce se va modifica pe partea de energie din OUG 114.

„Cred că asta era întrebarea pentru Teodorovici. OUG încearcă să limiteze pentru doi ani o creştere nejustificată şi neaşteptată a preţurilor la energia electrică şi gaze, asta face OUG 114. Din acest punct de vedere nu ne aşteptăm să facem nicio modificare, este scopul pentru care am făcut ordonanţa, cu băncile nu e problema mea”, a spus Anton.

După ce s-a alăturat şi Teodorovici, ministrul Finanțelor a primit aceeași înrebare.

„Joi, în şedinţa de Guvern, va fi un proiect de modificare a OUG 114. Pentru partea de energie, aseară am primit propuneri de modificare din partea Ministerului Energiei.”, a spus Teodorovici.

Jurnaliştii i-au spus lui Teodorovici că, în lipsa sa, Anton a anunţat deja că nu vor fi schimbări pe partea de energie. Ministrul Finanţelor i-a cerut lui Anton să spună că i-ar fi trimis un document cu modificări cu o seară în urmă: 

„Vă rog să le spuneţi ce mi-aţi trimis aseară.”, a spus Teodorovici.

Guvernul Dăncilă a decis, prin Ordonanţa de Urgenţă 114, plafonarea la 68 de lei/MWh a preţului la gaze pentru următorii trei ani pentru toţi consumatorii casnici.