Evenimentul Zilei > International > Iranul începe lupta ”anticorupție”. Ayatolahul Ali Khamenei a cerut oficialilor iranieni să taie capetele „balaurului cu șapte capete”
Iranul începe lupta ”anticorupție”. Ayatolahul Ali Khamenei a cerut oficialilor iranieni să taie capetele „balaurului cu șapte capete”

Iranul începe lupta ”anticorupție”. Ayatolahul Ali Khamenei a cerut oficialilor iranieni să taie capetele „balaurului cu șapte capete”

Liderul suprem al Iranului, Ayatolahul Ali Khamenei, a descris corupția din Iran ca pe un "balaur cu șapte capete", cerând oficialilor iranieni să lupte împotriva acestui fenomen și să taie capul corupției care a răsărit în mijlocul administrației republicii islamice.

Khamenei a susținut că motivul pentru care "dușmanii" înconjoară Iranul este acela de a-i împiedica pe iranieni să culeagă fructele revoluției islamice. Printre "dușmani", el a declarat că îi include pe acei oameni ale căror guverne au fost înlăturate de revoluția islamică.

Liderul suprem iranian a declarat aceste lucruri în fața ofițerilor și soldaților aviației militare iraniene. Khamenei a subliniat rolul țării sale în regiunea Orientului Mijlociu, spunând că SUA au încercat să elimine „rezistența islamică”, dar au eșuat și vor continua să eșueze.

Khamenei a criticat de asemenea acuzațiile administrației americane potrivit cărora  Iranul a furnizat milițiilor Houthi din Yemen rachete balistice.

Aceasta este prima oară când liderul suprem al Iranului a comentat acuzațiile potrivit cărora Teheranul furnizează arme milițiilor șiite din Orientul mijlociu.

Referindu-se la afirmațiile președintelui american Donald Trump, potrivit cărora Washingtonul ar fi creat și susținut ISIS, Khamenei a declarat că gruparea teroristă a fost probabil antrenată de contractori americani, cum ar fi compania de mercenari Blackwater.

El a abordat de asemenea și subiectul sensibil  al celor mai recente proteste din Iran, proteste care au avut loc în peste 80 de orașe iraniene, spunând ca "inamicul se  luptă cu regimul prin toate mijloacele posibile”.

El a menționat că în afară de spațiul cibernetic, inamicul a recurs la sancțiuni pentru a afecta viața poporului iranian. El a afirmat însă că ”inamicul” nu a reușit  să slăbească credința poporului iranian în revoluția islamică.( Asharq Al-Awsat)

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: