Evenimentul Zilei > Justitie > Antenele lui Voiculescu, scoase la vânzare cu 15 milioane de euro
Antenele lui Voiculescu, scoase la vânzare cu 15 milioane de euro

Antenele lui Voiculescu, scoase la vânzare cu 15 milioane de euro

ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.

 Potrivit profit.ro, șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosință altor instituții publice. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit rapoartele de evaluare pentru mai multe imobile aparținând lui Dan Voiculescu.

Potrivit rapoartelor consultate de profit. ro, sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro. Potrivit acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco. Valoarea a fost stabilită de către evaluatori independenți angajați de ANAF. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.