Evenimentul Zilei > Monden > Antena 1 își pierde „serialul vedetă”! Turcia lovește în televiziunea din România
Antena 1 își pierde „serialul vedetă”! Turcia lovește în televiziunea din România

Antena 1 își pierde „serialul vedetă”! Turcia lovește în televiziunea din România

Antena 1 a pierdut drepturile de difuzare ale serialului „Fructul oprit” după ce două scenariste din Turcia au câștigat procesul pentru drepturile intelectuale asupra ecranizării.

Două scenariste din Turcia au avut câștig de cauză în fața Antenei Group într-un proces privind drepturi intelectuale asupra serialului „Fructul oprit”.

Antena Group a fost acționată în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu, care au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”.

Cele două au deschis acțiunea, pe 30 ianuarie, la Tribunal București, o ordonanță președințială care avea ca materie „Proprietatea intelectuală”. În primă instanță, cele două au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, iar instanța a admis apelul scenaristelor.

Serialul ”Fructul oprit” deja nu se mai poate vedea pe Antena Play. Mai apar câteva episoade din sezonul al doilea, însă nici acelea nu mai pot fi accesate, potrivit Paginademedia.

„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audiențe record. Încercăm să recreăm povestea de dragoste absolut extraordinară și sperăm ca îi va ține pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfășoară într-un studio de televiziune, așa cum se obișnuiește, ci în locuințe reale din România”, spunea atunci Radu Grigore, care s-a ocupat împreună cu Simona Macovei de scenariul producției.