Evenimentul Zilei > Justitie > Antean 3 și Oana Stancu au pierdut un proces cu tatăl șefului ANI. ”Pârâții nu au îndeplinit obligația de informare corectă a opiniei publice”
Antean 3 și Oana Stancu au pierdut un proces cu tatăl șefului ANI. ”Pârâții nu au îndeplinit obligația de informare corectă a opiniei publice”

Antean 3 și Oana Stancu au pierdut un proces cu tatăl șefului ANI. ”Pârâții nu au îndeplinit obligația de informare corectă a opiniei publice”

Postul Antena 3 și realizatoarea de televiziune Oana Stancu trebuie să-i plătească tatălului șefului ANI, Marian Georgescu, 20.000 de euro. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 1, după ce tatăl șefului Agenței Naționale de Integritate a reclamat fapul că i-a fost încălcată onoarea, reputația, imaginea și viața privată în cadrul a cinci emisiuni difuzate de Antena3. Hotărârea instanței nu este definitivă.

Potrivit instanței, Oana Stancu nu s-a prezentat la proces pentru a răspunde la întrebările judecătorului și la întrebările formulate de reclamant. Ea nici nu a făcut dovada cu înscrisuri că nu se poate prezenta din motive medicale.

În plus, ”instanța a preciază că exercitarea profesiei de jurnalist implică respectarea în principal obligația de informare corectă a opiniei publice” și trebuiau făcute ”minime diligențe pentru aflarea adevărului”.

Jigniri gratuite

Marian Georgescu a reclamat faptul că în emisiunile Antenei 3 a fost acuzat de "șantaj, corupție, folosirea influenței asupra instituției statului pentru interese murdare, un cuplu tată fiu”. În plus, Oana Stancu l-a acuzat pe Marian Georgescu și pe fiul său Horia că sunt colaboratori ai securității "și oricine a încercat să se atinga de ei a pățit ceva”, potrivit motivării judecătorilor, în care se arată că Oana Stanciu nu a prezentat dovezi pentru acuzațiile formulate.

Comicul Badea, ”taxat” cu 5.000 de euro

Într-un alt proces, pe 12 decembrie 2013, judecătoria sectorului 1 l-a condamnat pe Mircea Badea la plata a 5000 de euro, în solidar cu Antena 3, cu titlu de daune morale pentru încalcarea dreptului la demnitate a șefului ANI, Horia Georgescu. Într-o serie de emisiuni din 2012, Badea l-a calificat, între altele, pe Horia Georgescu, ”slugă băsistă jecoasă” și ”oooo, anist”.