Evenimentul Zilei > Social > Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va ajunge în premieră la Iaşi
Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va ajunge în premieră la Iaşi

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va ajunge în premieră la Iaşi

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, va ajunge în premieră la Iaşi, în noua sa formulă, cu spectacolul special "The Great Revival", pe 18 noiembrie, la Opera Naţională din oraş.

Concertul, închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut, va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic este Gennady Sachenyuk.

Până pe 18 iulie, bilete pot fi cumpărate cu 20% reducere de pe eventim.ro, bilet.ro, myticket.ro, bilete.ro şi de la casieria Operei Române din Iaşi. Biletele costă 200 lei, preţ presale – 160 de lei (până pe 18 iulie), 150 de lei, preţ presale – 120 de lei (până pe 18 iulie), şi 100 de lei, presale – 80 lei (până pe 18 iulie).

Ansamblul Alexandrov a pornit în turneu în Europa şi au susţinut deja concerte în Cehia şi Slovacia, potrivit news.ro.

După accidentul din decembrie 2016, când 64 de membri ai ansamblului şi-au pierdut viaţa, Corul Armatei Roşii a fost refăcut prin intermediul unui concurs naţional.

Considerat cel mai mare ansamblu artistic din Rusia, corul este renumit pentru fineţea interpretării muzicale academice. Aranjamentele muzicale ale ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumente de suflat din metal şi lemn. Corul Armatei Roşii a susţinut mai multe concerte în România, cele mai recent având loc în septembrie 2015, la Cluj-Napoca, şi în octombrie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti. 

Anul acesta, Corul va concerta şi la Sala Palatului din Bucureşti, pe 17 noiembrie.