Evenimentul Zilei > International > Anomalii halucinante: Focuri de zombi! Nimeni n-ar fi crezut că e real, dar există dovezi. Ard la -60 de grade Celsius. VIDEO
Anomalii halucinante: Focuri de zombi! Nimeni n-ar fi crezut că e real, dar există dovezi. Ard la -60 de grade Celsius. VIDEO

Anomalii halucinante: Focuri de zombi! Nimeni n-ar fi crezut că e real, dar există dovezi. Ard la -60 de grade Celsius. VIDEO

„Le-am filmat lângă pășunile din apropierea satului Khara Tumul, nu departe de Oymyakon (3,6 km vest de Oymyakon, Siberia). Era în zona în care vara ardeau incendii de vegetație”, a declarat fotograful local Semyon, care a surprins coloane de fum ce se ridicau deasupra focului de turbă subteran. Nimeni n-ar fi dat crezare vorbelor sale, dacă nu prezenta și materiale video în sprijinul celor spuse.

Focuri „de zombi” ard la -60 de grade în afara Oymyakon, cel mai rece loc din lume, situat în Siberia. E pur și simplu uluitor! Fotograful Semyon Sivtsev a împărtășit videoclipuri și fotografii ale incendiilor „zombi” din afara satului său natal Oymyakon, supranumit și „Polul Frigului”, pentru a demonstra lumii că spune adevărul.

Incendii „zombi” arzând la -60 de grade Celsius în „Polul Frigului”

Această zonă a fost prima cuprinsă de incendii la începutul acestui an, așa cum au arătat și imaginile din satelit pe data de 1 mai 2021. Evenimentele tragice ce au urmat au condus la manifestarea celui mai grav sezon de incendii de vegetație de până în prezent în Yakutia, cel mai friguros și cel mai mare teritoriu al Rusiei, cu peste 8 milioane de hectare de pădure distruse de incendii.

Fotograful a publicat un video cu un incendiu „zombi”, care arde la -60C în afara Oymyakon, cea mai geroasă așezare locuită, unde s-au înregistrat chiar și -67,7 grade Celsius în anul 1933. Potrivit surselor locale, însă, temperatura a scăzut în acest teritoriu, în anul 1924, până la -71,2 grade Celsius. Nimeni nu i-a dat crezare, însă videoclipurile sale au dat naștere unor adevărate furori pe rețelele de socializare.

 

Cum s-au stins focurile „zombi”: Ce a mărturisit fotograful

Fotograful local Semyon a fost martor la un număr foarte mare de incendii „zombi” în jurul Oymyakon, unele dintre ele fiind în cele din urmă stinse de topirea zăpezii în primăvară, relatează The Siberian Times. Solicitat de sursa citată să comenteze scenele la care a fost martor, artistul a dezvăluit și cum au fost stinse incendiile. Nicio autoritate nu a intervenit. Totul s-a întâmplat natural.

„Cunosc cel puțin un foc de turbă zombi care arde de mai mulți ani în zona Mundullakh, nu departe de Oymyakon. A fost stins după ce s-a topit zăpada și în urma mai multor ploi abundente, iar în acest loc s-a format un lac în urmă cu patru ani. Turba arde și este înlocuită de apă”, a declarat Semyon Sivtsev.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.