Apocalipsa Zombi, un scenariu care nu mai pare doar fantezie. În SUA se fac pregătiri pentru acest dezastru

Apocalipsa Zombi, un scenariu care nu mai pare doar fantezie. În SUA se fac pregătiri pentru acest dezastru

Apocalipsa Zombi este luată în calcul de oficiali din America. Cetățenii sunt informați cum să supraviețuiască.

Apocalipsa Zombi, un scenariu ce pare a fi desprins din sutele de filme de profil, care au invadat piața cinematografică. Dar povestea ar putea să devină realitate horror la un moment dat. Cel puțin asta cred oficialii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii. Care au demarat o campanie mai puțin obișnuită, de informare. Cetățenilor din SUA li se oferă sfaturi pentru ca aceștia să fie pregătiți în caz de dezastru. A intrat în discuție și scenariul în care omenirea ar fi pusă în pericol de zombi.

Apocalipsa Zombi, un scenariu luat în calcul de oficialii din SUA

„Puteţi să râdeți acum, dar atunci când se va întâmpla, veţi fi foarte bucuroşi că aţi citit asta. Şi da, poate că în acest fel veţi învăţa ceva despre cum să fiţi cu adevărat pregătiţi într-o situaţie de urgenţă din viaţa reală”. Este mesajul transmis de organizația CDC, o agenţie federală a Departamentului de Sănătate Publică al Statelor Unite ale Americii.

Pe siteul oficial al instituției respective există o secțiune de informare legată de scenariul Apocalipsa Zombi. Secțiunea a luat naștere în anul 2011, după cum informează jurnaliștii de la USA Today. Interesant este că acest capitol a primit atenție în ultima perioadă, în timpul pandemiei de coronavirus. Așadar, secțiunea a fost actualizată cu noi informații legate de supraviețuire. În cazul în care zombi ar începe să bântuie pe străzi.

„Mi se pare o inițiativă formidabilă”

Ca discuție generală legată de Apocalipsă, oficialii de la CDC spun că fiecare om ar trebui să aibă în propria casă un kit de supraviețuire. Este vorba despre o trusă care să conțină lucruri vitale. Apă potabilă, echivalentul a cel puţin 2 litri pe zi pentru fiecare persoană, rezerve de hrană (care să nu se altereze repede), medicamente, articole sanitare, acte, cuţit, bandă adezivă și un radio cu baterii.

„Mi se pare o inițiativă formidabilă. După cum am văzut în cazul pandemiei de coronavirus, pregătirea în caz de dezastre joacă un rol crucial”. A declarat medicul John Sellick, profesor al Şcolii de Medicină şi Ştiinţe Biomedicale al Universităţii din Buffalo.

Anul 2020 a făcut posibil ceva ce părea imposibil până acum. A schimbat complet modul de gândire al oamenilor şi i-a făcut să se gândească. Uau, dacă trăim acum într-o plină pandemie, ce mai poate urma? Zombi? Poate că ar fi bine să mă pregătesc”. A comentat pe această temă și Cheryl Nelson instructor pentru pregătirea împotriva dezastrelor.