Evenimentul ZileiMondenFaimosul film horror “The Shining” a schimbat o sentință! Ce rol a avut o replică a lui Jack Nicholson

Faimosul film horror “The Shining” a schimbat o sentință! Ce rol a avut o replică a lui Jack Nicholson

Faimosul film horror “The Shining” a schimbat o sentință! Ce rol a avut o replică a lui Jack Nicholson
Faimosul film cult “The Shining”, regizat de marele cineast Stanley Kubrick, a întors sentința inițială dată într-un tribunal american.

Faimosul horror “The Shining” a provocat o revizuire de sentință într-un dosar de jaf. Curtea Supremă a decis: O replică a lui Jack Nicholson din faimosul film “The Shining” incită la violență! Instanța din statul New Jersey  respinsese condamnarea inițială pentru jefuirea unei bănci, când a fost invocată o referire la clasicul film horror.

Faimosul horror “The Shining” a provocat o revizuire de sentință într-un dosar de jaf

În timpul pledoarei finale în dosarul contra lui Damon Williams, procurorul a arătat juraților o fotografie din filmul “The Shining”. Ea îl înfățișa pe personajul jucat de Jack Nicholson spunându-le soției și fiului său îngroziți: “Aici e Johnny!”. Replica a fost rostită chiar înainte ca personajul Jack Torrance să pătrundă printr-o ușă cu un topor.

Exemplul a fost folosit pentru a ilustra faptul că acțiunile pot vorbi mai mult decât cuvintele. Acest exemplu a susținut convingerea procurorului că Damon Williams ar trebui să fie condamnat pentru o vină mai serioasă chiar în lipsa unei amenințări directe. Acuzatul nu a rostit niciun cuvânt de amenințare casierului băncii din comitatul Camden, în 2014.

Juriul l-a condamnat pe Williams pentru jaf de gradul doi. Verdictul presupune folosirea forței sau amenințarea prin forță, mai degrabă decât infracțiunea mai ușoară de furt de gradul al treilea. Procurorii au argumentat că modul cum s-a comportat inculpatul față de casier necesită o acuzație mai severă. În prezent acuzatul ispășește o pedeapsă de 14 ani de închisoare.

Sentință influențată de faimosul film “The Shining”! A fost o comparație nepotrivită?

Totuși, marți, Curtea Supremă de justiție a statului New Jersey le-a scris din nou procurorilor din acest dosar, anunțând o decizie luată în unanimitate. Instituția le-a recomandat să facă o fină demarcație între a face o comparație între un inculpat și “o persoană pe care juriul o asociază cu violența sau vina. Folosirea unei imagini senzaționale și provocatoare pentru a sufera o comparație, chiar în sens metaforic, crește riscul unui efect nepotrivit de prejudiciu asupra juriului. Aici a fost vorba de un asemenea risc“, a declarat judecătorul Lee Solomon.

În 2019, toporul folosit de personajul Jack Torrance, interpretat de actorul Jack Nicholson, a fost vândut pentru 190.000 de euro la o licitaţie care a avut loc la Londra.

Sursa: Huffington Post


Accesează: