Potrivit ANM, vremea va fi capricioasă pe întreg parcursul zilei. Mai mult, nu scăpăm de caniculă și averse torențiale însoțite de grindină și descărcări electrice.

Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități local în zonele de câmpie.

Cerul va fi variabil, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină, în zonele de deal și munte, în regiunile sud-estice și nord-vestice și pe arii restrânse în rest. Cantitățile de apă vor fi pe suprafețe mici mai însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade.

Potrivit ANM, Vremea călduroasă va persista, iar gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat. Cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie și posibil căderi de grindină. Maximele termice vor fi de 30…32 de grade, iar minima de 18…19 grade.