Evenimentul Zilei > Social > ANM. Alertă de INUNDAȚII în România. Temperaturile CRESC constant
ANM. Alertă de INUNDAȚII în România. Temperaturile CRESC constant

ANM. Alertă de INUNDAȚII în România. Temperaturile CRESC constant

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, se va înregistra o încălzire semnificativă a vremii.

„Veștile sunt bune. Vorbim despre un proces de încălzire a vremii pe care îl simțim chiar de luni, când temperaturile au urcat până spre 8 – 9 grade Celsius, în partea de vest a țării, în estul Munteniei și prin Dobrogea. Temperaturile vor fi în creștere și în zilele următoare. În sud-est vorbim chiar de o vreme caldă, mai calda dacât în mod normal, vor fi maxime de 13 – 14 grade. Acest proces de încălzire este treptat.

Pericol de inundații ar putea să existe. Vorbim și de precipitații sub formă de ploaie care vor înregistra cantități mai insemnate în partea de sud a teritoriului. Doar la munte vor mai fi lapovite și ninsori. Au fost realizate estimările pentru următoarele săptămâni, care ne dau semnalul unei încălziri. În intervalul 2 – 5 februarie, se va încălzi semnificativ în mare parte din țară”, a spus meteorologul Alina Șerban, la Antena 3.