Evenimentul Zilei > Politica > Aniversarea PNL, înainte de europarlamentare. Klaus Iohannis va sărbători alături de liberali
Aniversarea PNL, înainte de europarlamentare. Klaus Iohannis va sărbători alături de liberali

Aniversarea PNL, înainte de europarlamentare. Klaus Iohannis va sărbători alături de liberali

Partidul Național Liberal sărbătorește, vineri, 144 de ani de la înființare. Evenimentul va avea loc la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, președintele Klaus Iohannis anunțându-și prezența.

Liderul PNL a anunțat că se va deschide grădina sediului central pentru invitați.

„Va fi garden party. Deschidem grădina partidului către invitaţi. L-am invitat pe preşedinte şi aş fi foarte bucuros să fie alături de noi la această aniversare importantă. PNL este un partid istoric, cel mai vechi partid din România, cu cea mai amplă istorie, un partid care întotdeauna a fost parte la cele mai importante realizări din istoria modernă a României şi care îşi continuă misiunea de a dezvolta România şi de a o aduce în rândul naţiunilor europene cele mai dezvoltate”, a spus Orban, pentru Agerpres.

Partidul Național Liberal a fost înființat pe data de 24 mai 1875, sub denumirea actuală, și este cea mai veche formațiune politică din România. Primul președinte al PNL a fost Ion C. Brătianu, care a fondat partidul alături de alte nume istorice precum Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica, George D. Vernescu și Alexandru G. Golescu. Atât în perioada interbelică, cât și înainte de Primul Război Mondial, PNL a fost principalul partid politic din România. Ideile liberale au influențat cele mai importante etape din formarea României moderne, de la obținerea independenței din 1877, până la Marea Unire din 1918.