Evenimentul ZileiActualitateAnimale sălbatice surprinse la plimbare în Arad

Animale sălbatice surprinse la plimbare în Arad

Animale sălbatice surprinse la plimbare în Arad
Animale sălbatice surprinse la plimbare printr-un mare oraș. Oamenii nu s-au speriat și spun că patrupedele au stat cuminți, parcă așteptând să fie fotografiate.

Două vulpi au fost imortalizate în Arad, chiar lângă ștrand. ÎN luna ianuarie o altă vulpe a fost surprinsă pe bulevardul Decebal. Acestea, au venit la plimbare împreună, pe la ștrandul Neptun. După întâlnirea cu fotograful au traversat pasarela în drum spre oraș.

”Vulpea este un animal oportunist, ușor adaptabil în mediile antropizate și chiar în spațiul rural/ urban. Alături de alte specii comune și nu numai, vulpile pot fi întâlnite mult mai des în spațiul urban. În Arad, la fel ca în alte localități ce au relativ multe spații verzi – amenajate sau nu, publice ori private -, se pot întâlni câteva specii dintre mamiferele comune, în număr mult mai mare decât am fi tentați să credem. Multe dintre aceste specii sunt specii nocturne, eluzive, astfel ele trec neobservate”, a declarat Gabriel Herlo, biolog la Parcul Natural „Lunca Mureșului” Arad, pentru Aradon.ro.

Sursa foto: C.L. / Aradon.ro

 

 


Accesează: