Editura Evenimentul si Capital

ANI: Zeci de manageri de spital și șefi de secții găsiți incompatibili sau în conflict de interese

Autor: | | 7 Comentarii | 2274 Vizualizari

Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul a 29 foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție / serviciu și foști sau actuali directori medicali din mai multe județe ale țării, pentru care au fost încheiate un număr de 38 rapoarte de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă și penală.

Astfel, inspectorii au constatat stare de incompatibilitate în cazul a 22 persoane (12 manageri de spital, un fost manager de spital, 8 șefi de secție și un fost director medical); încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către 14 persoane (2 manageri de spital, 11 șefi de secție și un director medical) precum și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către 2 persoane (un manager de spital și un director medical).

Lista medicilor descoperiți ca incompatibili sau în conflict de interese:

1. Ovidiu Mugurel Butuc, manager interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 februarie 2013 – 22 mai 2014, întrucât, a deținut concomitent următoarele funcții: manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș și administrator al unei societăți comerciale (în perioada 08 februarie 2013 – 24 aprilie 2014) și manager interimar al Spitalului Județean Mureș și funcția de administrator al unei societăți comerciale (în perioada 18 aprilie – 22 mai 2014).

2. Isidor Răducea, fost Manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, județul Dolj. El s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 februarie – 06 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția de Manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare a exercitat și funcțiile de membru al Consiliului de Administrație în cadrul S.C. Avioane Craiova (în perioada 02 februarie – 06 mai 2014) și administrator la două societăți comerciale (în perioada 02 februarie – 01 aprilie 2014).

3. Valentin Filip, manager al Spitalului Județean de Urgență Alexandria, Teleorman. El se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2012, întrucât, simultan cu funcția de Manager interimar Spitalului Județean de Urgență Alexandria (în perioada 23 mai - 02 octombrie 2012), respectiv, Manager al Spitalului exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

4. Gheorghe Dincă, Manager al Spitalului Orășenesc Zimnicea, Teleorman. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 noiembrie 2010 - 19 februarie 2014, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului orășenesc Zimnicea a exercitat și calitatea de reprezentant al orașului Zimnicea în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. APA SERV S.A.- Alexandria.

5. Tiberiu Tătaru, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", Comuna Runcu, Gorj S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iunie 2009 - 14 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", Comuna Runcu a exercitat și funcția de kinetoterapeut în cadrul unei societăți comerciale.

6. Stela Firu, manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta - Turnu Severin, Mehedinți. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 04 septembrie 2012, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta - Turnu Severin exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

7. Gabriel Țintărescu manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina, Prahova. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina, exercită și funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăți comerciale.

8. Constanța Alina Filip, manager interimar al Spitalului Orășenesc Sinaia, Prahova. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 08 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcția de Manager interimar al Spitalului Orășenesc Sinaia exercită și funcția de administrator la două societăți comerciale.

9. Cătălin Vișean, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești, Prahova. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, întrucât, a deținut simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești și funcția de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu.

10. Lidia Râjnoveanu, manager al Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga, Prahova. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 decembrie 2009, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga exrcită și funcția de medic în cadrul Spitalului orășenesc Sinaia, și respectiv, în cadrul unei societăți comerciale.

11. Petronela Paziuc, manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Suceava.Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 aprilie 2013, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, exercită și funcția de medic primar psihiatrie în cadrul Cabinetului Medical Psihiatrie „Dr. Paziuc Alexandru”.

12. Mihai Dan Roman, șef de Secție - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03 ianuarie 2012, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

13.Marius Bogdan Păcală, șef Secție - Spitalul de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și fost Director medical interimar al spitalului (în perioada 02 decembrie 2013 - 03 martie 2014), Sibiu. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 mai 2007, întrucât, simultan cu funcțiile de Șef secție, respectiv Director medical interimar în cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

14. Mihai Leonida Neamțu, fost Director medical în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 septembrie 2008 – 09 aprilie 2012, întrucât, simultan cu funcția de Director medical al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu a exercitat și funcția de administrator unic al unei societăți comerciale.

15. Ieszenszky Geza, manager al Spitalului Municipal Gheorgheni, Harghita. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 decembrie 2010 - 10 octombrie 2012, întrucât, simultan cu funcția de Manager al Spitalului Municipal Gheorgheni, a exrcitat și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

16. Ioan Manițiu, șef Secție - Clinica Cardiologie I - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 04 mai 2006, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Cardiologie I în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale. El a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, prin prisma atribuțiilor ce ii revin în calitate de Șef al Secției Clinice Cardiologie I în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a încheiat contracte cu patru societăți furnizoare de medicamente, societăți comerciale care au stabilit relaţii comerciale prin încheierea de contracte cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. În cazul său, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

17. Jurgen Paul Porr, șef Secție - Secția Clinică Interne I - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 09 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice Interne I a Spitalului Clinic Județean Sibiu, exercită și funcțiile de manager – administrator, al unei societăți comerciale (în perioada 09 iulie 2010 – prezent) și funcția de Președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (în perioada 05 martie 2013 – prezent). În calitate de Șef al secției Clinice Interne I, în exercitarea atribuțiilor de decizie în ceea ce privește managementul medical la nivelul secției pe care o conduce, a participat în mod indirect la decizii privitoare la planul economico-financiar anual (d.p.d.v. al achizițiilor publice de medicamente) al Spitalului Clinic Județean Sibiu. Spitalul a achiziționat în anul 2013 de la S.C. Pfizer Ro S.R.L., medicamente în valoare de 677,5 Lei în baza unui acord-cadru de furnizare, a celor 4 contracte subsecvente de furnizare în valoare de 546,37 Lei, și a unei facturi fiscale în valoare de 131,13 Lei, firmă producătoare de medicamente cu care persoana evaluată a încheiat în perioada 25 septembrie 2008 - 08 aprilie 2014, un număr de opt contracte de cesiune de drepturi și un contract de prestări servicii consultanță, și de la care a primit beneficii financiare în valoare de 12.624 Lei. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

18. Valeria Vioara Văleanu, Șef Secție - Secția de Oncologie - Spitalul Clinic de Urgență Sibiu. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2007, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu, exercită și funcția de administrator al unei societăți comerciale. Ea ar fi încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în timpul exercitării funcției de Șef al Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a obținut foloase materiale pentru sine, urmare a încheierii de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu S.C. Pfizer România S.R.L. și S.C. Roche România S.R.L., în condițiile în care cele două societăți au încheiat contracte de furnizare medicamente cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

De asemenea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a mai încheiat contracte de execuție lucrări (valoarea contractului fără TVA fiind de 25.479 lei), cu societatea comercială la care soțul persoanei evaluate a deținut calitatea de administrator – președinte al consiliu de administrație în perioada 18 noiembrie 2011 – 26 aprilie 2013. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

19. Victor Ivan, manager al Spitalului Municipal Turnu Măgurele și fost Consilier local în cadrul Consiliului Local Turnu Măgurele (în perioada 29 ianuarie 2010 - 31 mai 2012) Teleorman. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 mai 2012, întrucât, simultan cu funcția de al Spitalului Municipal Turnu Magurele exercită și funcția de cenzor (începând cu data de 01 august 2005) la o societate comercială. El s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului local Turnu Măgurele, întrucât, Primăria Municipiului Turnu Măgurele, a avut relații comerciale cu societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de cenzor. De asemenea, întrucât Spitalul Municipal Turnu Măgurele a stabilit relații comerciale cu societatea comercială la care persoana evaluată deține funcția de censor, Victor Ivan a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI