Evenimentul Zilei > Justitie > S-A DECIS! ANI GREI DE PUŞCĂRIE pentru atacatorul interlopului CORBU!
S-A DECIS! ANI GREI DE PUŞCĂRIE pentru atacatorul interlopului CORBU!

S-A DECIS! ANI GREI DE PUŞCĂRIE pentru atacatorul interlopului CORBU!

Ionuţ Marian Vrânceanu l-a atacat cu toporul pe Stănel Corbu în toamna anului 2015. Acum câteva zile, Judecătoria Brăila a decis că acesta va face închisoare.

Stănel Corbu, cunoscut drept liderul grupării din cartierul Lacu Dulce, a fost atacat în 2015 cu un topor. Atacatorul acestuia a fost trimis în judecată în luna noiembrie a anului 2016, fiind găsit vinovat pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

După foarte puţin timp, pe 16 martie, sentinţa a fost dată. Vrânceanu, locotenentul lui Corbu, a primit o pedeapsa de 2 ani şi 2 luni de închisoare.

În toamna anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, l-au trimis în judecată pe Ionuţ Marian Vrânceanu din cauza mai multor plângeri venite pe numele său în octombrie 2015. Toate aceste plângeri aveau la bază acelaşi fapt: atacul cu toporul asupra lui Corbu.

Însuşi Corbu Stănel a făcut o plângere la data de 15 octombrie 2015, în care declara că pe 8 octombrie 2015 se afla la intersecţia străzilor Ştefan Secăreanu cu Cezar Boliac când a fost lovit cu un topor, în zona braţului stâng, maşina lui fiind distrusă complet.

După aceste sesizări,poliţia a fost în zona evocată mai sus şi au găsit autoturismul lui Corbu distrus. În urma audierilor, inculpatul Ionuţ Marian Vrânceanu şi-a recunoscut fapta, dar a susţinut că acesta doar s-a aparat, deoarece a avut impresia că Stanel Corbu îl va ataca.

Inculpatul este recunoscut şi pentru violenţa de care a dat dovadă cu familia lui. Părinţii acestuia susţin că toată agresivitatea lui ar fi apărut dupa ce a intrat în gruparea infracţională din cartier.

Cu atâtea antecedente, Ionuţ a fost şi el la un pas de moarte, când în luna august a anului 2016 a fost înjunghiat într-un apartament de pe strada Plevna, drept răzbunare. Concluzia echipajului care s-a deplasat la scena atacului a constatat că victima prezenta o leziune adâncă în zona toracică.

Acesta a fost transportat de urgenţă la spital unde medicii au reuşit să îi salveze viaţa.

Pentru că viaţă să a fost pusă în pericol, anchetatorii au încadrat atacul că fiind tentativă de omor, cei acuzaţi fiind doi indivizi din gruparea Corbu.