Evenimentul Zilei > Justitie > Condamnări grele pentru TRAFIC DE DROGURI, 30 kilograme de COCAINĂ în valoare de 3 milioane de euro
Condamnări grele pentru TRAFIC DE DROGURI, 30 kilograme de COCAINĂ în valoare de 3 milioane de euro

Condamnări grele pentru TRAFIC DE DROGURI, 30 kilograme de COCAINĂ în valoare de 3 milioane de euro

Doi cetățeni străini, rezidenți la Constanța, au fost condamnați la câte 10 ani de închisoare, cu executare, după ce în urmă cu doi ani, procurorii DIICOT i-au prins în flagrant cu 30 de kilograme de cocaină asupra lor. Suspecții se pregăteau să trimită în Liban, cu un vapor, o parte din cantitatea de droguri. Decizai Curții de Apel Constanța este definitivă.

Cei doi inculpați, Khairallah Ismail Khochaiche (afacerist libanez rezident în România) şi Alain Akra (francez de origine kuweitiană) au fost trimiși în judecată de DIICOT.  În februarie 2014, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, procurorii au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa având indicii asupra unui caz important de trafici de droguri de mare risc. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul Român de Informaţii.

“Din probele aflate la dosar rezultă că inculpatul K.K.I, cetăţean libanez rezident în România împreună cu inculpatul A.A, cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. În data anterior menţionată s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină.Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro.”

Procurorii  DIICOT au dispus reținerea celor doi cetățeni străini iar a doua zi, Tribunalul București a decis arestarea preventivă pe 30 de zile.  După doi ani, în iunie 2016, Tribunalul Constanța l-a condamnat pe afaceristul Khairallah Ismail Khochaiche la 10 ani și două luni închisoare cu executare, pentru trafic de droguri de mare risc, tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deținând ilegal un pistol Walter calibru 4,5 mm.  Alain Akra a primit 10 ani închisoare pentru pentru trafic de droguri de mare risc şi tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc. În urma contestației inculpaților, Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Tribunalului. Definitivă.

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: