Evenimentul Zilei > Justitie > ANI: Comisia juridică din Camera Deputaților subminează Justiția
ANI: Comisia juridică din Camera Deputaților subminează Justiția

ANI: Comisia juridică din Camera Deputaților subminează Justiția

Un nou scandal izbucnește între Agenția Națională de Integritate(ANI) și Parlamentul României, după ce Comisia juridică din Camera Deputaților a decis să nu respecte o hotărâre definitivă a Justiției.

 Concret, comisia cu pricina a decis să nu aplice sancțiunea disciplinară de revocare din funcție a deputatului Constantin Adăscăliței, fost Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Iași.

Consecințe deosebit de grave

ANI a criticat soluția Comisiei juridice, apreciind că „reprezintă neaplicarea unei decizii definitive și irevocabile emisă de instanța de judecată și generează consecințe deosebit de grave, subminând, totodată, încrederea cetățenilor în sistemul de justiție și în statul de drept. ANI reamintește că au trecut mai bine de șase luni de la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a respins recursul deputatului împotriva sentinței nr. 251/2012 a Curții de Apel Iași. În consecință, raportul ANI privind starea de incompatibilitate a deputatului a fost menținut de instanța supremă ca fiind legal și temeinic. Reamintim că Adăscăliței, pe vremea când era consilier județean, a fost găsit incompatibili de ANI, în 15 iunie 2012, întrucât societatea comercială la care acesta era asociat a încheiat un contract în cuantum de 3.354 lei cu o societate comercială al cărei unic acționar era C.J. Iași, încălcând, astfel, prevederile art. 90 din Legea nr. 161/2003.

ANI anunță că nu se lasă și că „va depune toate diligențele necesare pentru punerea în aplicare a deciziilor instanțelor de judecată, conform competențelor legale”.