ANI: 14 foşti sau actuali aleşi locali au fost găsiţi în incompatibilitate

ANI: 14 foşti sau actuali aleşi locali au fost găsiţi în incompatibilitate

Cinci primari, doi viceprimari, un consilier judeţean, patru consilieri locali şi doi foşti consilieri locali au fost găsiţi în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), informează mediafax.ro.

Primarul comunei Şuşani din judeţul Vâlcea, Gheorghe Staiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 iunie 2008 - 23 octombrie 2014, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator al SC Staiu Damir SNC, potrivit ANI.

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, Ancuţa-Daniela Belu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 - 7 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL, iar în perioada 8 august 2012 - 4 februarie 2013 a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic "Mihail Kogălniceanu".

Adrian Budeanu, primar al comunei Clinceni din judeţul Ilfov, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 iunie 2010 - 1 noiembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Liceului cu Program Sportiv Clinceni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dorel Dumitru Pop, primar al comunei Odoreu din judeţul Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 18 aprilie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator al SC Papillon SRL.

Şi edilul comunei Burla din judeţul Suceava, Viorel Pintiliuc, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 - 9 aprilie 2013, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al SC Metalo - Chimice SRL.

Un alt ales local aflat în incompatibilitate este viceprimarul comunei Maliuc, judeţul Tulcea, Florentina Maioru, care în perioada 30 septembrie 2013 - 31 martie 2014 a deţinut şi calitatea de membru în Consiliului de administraţie al Şcolii Gimnaziale Maliuc.

Inspectorii ANI au constatat şi incompatibilitatea viceprimarului comunei Sântandrei din judeţul Bihor, Sebastian Tocai, care în perioada 26 iunie 2012 - 7 mai 2014 a deţinut şi funcţiile de administrator la S.C. Sedanpro Trans SRL şi PRO Kamarad SRL.

Marin Antonescu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 februarie 2009 - 24 februarie 2012, întrucât a deţinut şi funcţiile de administrator al SC Parc Industrial Mija SA şi cenzor în cadrul SC Ventrom International SA.

Un alt ales local, Attila Istvan Buzaş, consilier local al oraşului Huedin, a fost în incompatibilitate, întrucât societatea Biaj Security SRL, în cadrul căreia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator, a încheiat cu Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, aflat sub autoritatea Consiliului Local, două contracte de prestări servicii.

Oana-Mirela Iovanovici se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 iulie 2013, întrucât deţine, simultan cu funcţia de consilier în Consiliul Local al Municipiului Orşova, şi funcţia de asistent medical în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, serviciu cu personalitate juridică aflat în subordinea Consiliului Local.

Un alt consilier local şi fost primar, Sorin Mircea Suciu, din comuna Mărgău, judeţul Cluj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 - 27 iunie 2012, întrucât a deţinut simultan cu funcţia de primar şi funcţia de vicepreşedinte - membru în Consiliul de administraţie al SC Ocolul Silvic Mărgău SRL.

Daniel Dubar, consilier în cadrul Consiliului Local al Comunei Şoimuş, judeţul Hunedoara, şi administrator al SC Premier Dunami SRL, a furnizat materiale de construcţii primăriei, pentru care a emis facturi fiscale în cuantum de 24.226 de lei, motiv pentru care a fost găsit în incompatibilitate de ANI.

Un fost consilier local din Râmnicu Sărat, Nicolae Tronaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului, 2008 - 2012, întrucât SC Spot SRL, la care deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat, a furnizat produse în valoare totală de 94.123 de lei către Poliţia Locală, Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Sărat, aflate în subordinea Consiliului Local.

Constantin Mihai, consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Vâlcea, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie - 20 septembrie 2012, întrucât a deţinut şi calitatea de consilier local al comunei Goleşti.