Angela Merkel: Sper că amenințarea cu sancțiuni la adresa Rusiei îl va descuraja pe Putin

Angela Merkel: Sper că amenințarea cu sancțiuni la adresa Rusiei îl va descuraja pe Putin

Cancelarul Germaniei și-a exprimat ieri speranța că amenințarea cu aplicarea unor sancțiuni suplimentare îl va descuraja pe Vladimir Putin să continue acțiunile ofensive din Ucraina, potrivit mediafax.ro.

La finalul unei întâlniri cu premierul canadian, Stephen Harper, jurnaliștii au întrebat-o pe Angela Merkel dacă nemții sunt pregătiţi să accepte efectele "dureroase" ale unor eventuale sancţiuni economice împotriva Rusiei.

"Sper că nu vom ajunge la aceasta. Rusia are nevoie de schimburi şi comerţ. Iată de ce Rusia are multe de pierdut", a răspuns Merkel, adăugând că Europa trebuie să-şi revizuiască politica sa energetică pe termen lung.

"Va fi formulată o nouă poziţie în ce priveşte politica energetică per ansamblu", a mai afirmat cancelarul german, recunoscând că Uniunea Europeană (UE) este în continuare dependentă de Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Uniunea Europeană a reacţionat la decizia Moscovei de a lua sub control Crimeea, adoptând sacţiuni împotriva unor ruşi sau ucraineni proruşi. Săptămâna trecută, UE a adăugat pe listă alte 12 nume, majorând la 33 numărul persoanelor vizate de sancţiuni.