Evenimentul Zilei > International > Angela Merkel și-a ales urmașul. Este cel mai controversat membru din partid. Germanii îl critică vehement
Angela Merkel și-a ales urmașul. Este cel mai controversat membru din partid. Germanii îl critică vehement

Angela Merkel și-a ales urmașul. Este cel mai controversat membru din partid. Germanii îl critică vehement

Unul dintre cei mai contestați membri ai partidului Uniunea Creştin Democrată (CDU) din Germania are parte de susținerea fermă a Angelei Merkel pentru preluarea funcției de cancelar. Cu doar cinci săptămâni înaintea scrutinului, mai multe voci din formațiunea politică cer demisia sau retragerea politicianului din partid.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunțat, sâmbătă, 21 august, că îl susține pentru ocuparea funcției sale pe controversatul politician Armin Laschet, în vârstă de 60 de ani, aflat în dificultate în sondajele politice. Cu doar cinci săptămâni înainte de alegerile parlamentare federale, urmașului lui Merkel i se cere în repetate rânduri demisia, însă politicianul nu pare că are de gând să renunțe.

Cancelarul Germaniei se va retrage din viață politică după 16 ani în care a condus Guvernul. Angela Merkel încearcă, pe ultima sută de metri, să adune puncte pentru conservatori, al căror avans în sondaje pare că scade în fiecare săptămână.

Angela Merkel susține că viitorul cancelar poate „construi punți” între oameni. Cetățenii nu sunt de acord

Angela Merkel a transmis, pentru întâia oară în campania electorală actuală, că Armin Laschet prezintă „calități umane” importante și este politicianul capabil „să construiască punți între oameni”.

„A fost întotdeauna important pentru el să aşeze demnitatea individuală şi inalienabilă în centrul a tot. Sunt profund convinsă că aceasta este atitudinea cu care îi va sluji pe germani în calitate de cancelar”, a insistat Angela Merkel.

Cetățenii din Germania, precum și mulți actori din scena politică nu sunt neapărat de acord cu poziția actualului cancelar. Armin Laschet a fost extrem de criticat de nemți din cauza unui gest pe care l-a făcut în timpul unei vizite într-o zonă devastată de inundații, în luna iulie. Atunci, cetățenii din Germania s-au declarat indignați de atitudinea lui Laschet.

Germanii îl critică pe Armin Laschet. Sunt indignați de caracterul său

Cetățenii din Germania îi bat obrazul lui Armin Laschet, potențial viitor succesor al Angelei Merkel în funcția de cancelar federal, în plină campanie electorală. Atitudinea sa, din cadrul unei vizite într-una dintre zonele distruse de valurile agresive de apă, a stârnit indignare printre cetățenii Germaniei.

Aceștia pun la îndoială caracterul politicianului, mai ales în contextul în care Laschet este premier al landului Renania de Nord-Westfalia (vest), unde zeci de oameni au murit, ca urmare a inundațiilor.

Aflat într-o vizită în oraşul Erftstadt (vest), distrus de inundaţii, Armin Laschet a fost surprins de camerele de filmat izbucnind în râs în timpul unui discurs al președintelui Frank-Walter Steinmeier.

30 de secunde a durat momentul de amuzament al potențialului viitor cancelar al Germaniei, însă l-a costat mult. Cetățenii pun la îndoială caracterul acestuia și i-au atras atenția pe rețelele de socializare cu privire la atitudinea sa.

Gestul lui Armin Laschet a costat scump. Partidul a scăzut în sondaje

Un sondaj realizat de Forsa arată că, în luna iunie, sprijinul cetățenilor pentru CDU a fost de 28%, în timp ce în iulie a rămas, constant, la 30%. Cum inundațiile și gestionarea acestora au jucat un rol important în acest sens, atitudinea lui Laschet nu a făcut decât să înrăutățească lucrurile.

Astfel, în prezent, conservatorii au scăzut în intențiile de vot la 22-23%. La începutul anului 2021, sondajele arătau o susținere din partea cetățenilor de 36% pentru CDU.

Agerpres notează că Armin Laschet a mai avut mari probleme în a se impune față de rivalul său bavarez, Markus Soeder, pentru a deschide lista electorală CDU-CSU. La doar cinci săptămâni înainte de alagerile parlamentare federale, Armin Laschet este cel mai contestat membru al partidului.

Angela Merkel va participa, luni, alături de cel pe care îl susține pentru funcția de cancer, la celebrarea a 75 de ani de la crearea celui mai populat land german, Renania de Nord – Westafalia, condus de Laschet în ultimii patru ani, potrivit sursei citate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: