Evenimentul Zilei > International > Posibilul succesor al lui Merkel, scandal imens în Germania. Râdea în hohote în timpul unei vizite într-o zonă distrusă de inundații. VIDEO
Posibilul succesor al lui Merkel, scandal imens în Germania. Râdea în hohote în timpul unei vizite într-o zonă distrusă de inundații. VIDEO

Posibilul succesor al lui Merkel, scandal imens în Germania. Râdea în hohote în timpul unei vizite într-o zonă distrusă de inundații. VIDEO

Viitorul potențial cancelar al Germaniei, Armin Laschet, a provocat scandal printre cetățeni, după ce a fost filmat izbucnind în râs în timpul unei vizite într-o zonă devastată de cele mai mari inundații din ultimul secol.

Cetățenii din Germania îi bat obrazul lui Armin Laschet, potențial viitor succesor al Angelei Merkel în funcția de cancelar federal, în plină campanie electorală. Atitudinea sa, din cadrul unei vizite într-una dintre zonele distruse de valurile agresive de apă, a stârnit indignare printre cetățenii Germaniei.

Aceștia pun la îndoială caracterul politicianului, mai ales în contextul în care Laschet este premier al landului Renania de Nord-Westfalia (vest), unde zeci de oameni au murit, ca urmare a inundațiilor.

Scandal de amploare în Germania. Premierul unui teritoriu cu zeci de victime ale inundațiilor a izbucnit în râs

Aflat într-o vizită în oraşul Erftstadt (vest), distrus de inundaţii, Armin Laschet a fost surprins de camerele de filmat izbucnind în râs în timpul unui discurs al președintelui Frank-Walter Steinmeier.

30 de secunde a durat momentul de amuzament al potențialului viitor cancelar al Germaniei, însă l-a costat mult. Cetățenii pun la îndoială caracterul acestuia și i-au atras atenția pe rețelele de socializare cu privire la atitudinea sa.

Înregistrarea video a fost filmată de postul de televiziune local WDR și a fost difuzată de sute de ori pe Twitter, sâmbătă, stârnind furia numeroșilor internauți, dar și a politicienilor.

 

Momente de rușine pentru Armin Laschet, în mijlocul campaniei electorale. „O chestiune de caracter”

Gestul lui Armin Laschet îl costă mult pe politician, momentul fiind surprins în plină campanie electorală. După 16 ani în care funcția de cancelar federal a fost ocupată de Angela Merkel, Armin Laschet a fost trecut în capul listei creștin-democraților pentru a prelua puterea.

„Am rămas pur şi simplu mut”, a scris pe Twitter secretarul general al Partidului Social-Democrat (SPD), Lars Klingbeil.

„O chestiune de caracter”, s-a exprimat Kevin Kuhnert, membru al SPD.

Un sondaj realizat de Forsa arată că, în urmă cu o lună de zile, sprijinul cetățenilor pentru Uniunea Creştin Democrată (CDU) a fost de 28%, în timp ce în ultimele săptămâni a rămas, constant, la 30%. Inundațiile joacă un rol important în acest sens, iar atitudinea lui Laschet nu face decât să înrăutățească lucrurile.