Evenimentul ZileiInternationalEra Merkel se încheie. Cine este femeie care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei

Era Merkel se încheie. Cine este femeie care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei

Era Merkel se încheie. Cine este femeie care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei
Pentru prima dată în istoria celor patru decenii a partidului, verzii germani au anunțat un candidat la funcția de cancelar. La fel de istoric este și rolul central pe care Partidul Verde îl va juca în alegerile generale din septembrie 2021.

Luni, Partidul Verde a anunțat că Annalena Baerbock, în vârstă de 40 de ani, va fi alegerea formațiunii politice de a prelua de la Angela Merkel după alegerile din septembrie, fotoliul de cancelar. Baerbock este probabil singura femeie care va intra în această cursă.

Partidul Verde o surpriză devenită realitate

Odată văzuți ca o grămadă haotică de hippie cu barbă în sandale, Verzii vor intra probabil în următorul guvern.

Cu conservatorii în haos pe rânduri peste candidatul lor, Partidul Verde ar putea ajunge chiar și cel mai mare din noua coaliție. Asta ar însemna că Annalena Baerbock poate fi următorul cancelar al Germaniei.

Ea este deja comparată cu femeile tinere lideri din Noua Zeelandă sau Finlanda. Baerbock s-a născut în 1980, în același an în care a fost fondat partidul. Părinții ei au luat-o la demonstrațiile anti-nucleare. Ea își descrie copilăria ca fiind un amestec de tunuri de apă la proteste și prăjiturile de acasă mai târziu – un amestec de radicalism confortabil din clasa de mijloc, care rezumă astăzi Partidul Verde.

Al doilea scor în preferințele electoratului

Potrivit celui mai recent sondaj, Verzii au 22% din voturi, al doilea scor după blocul conservator CDU / CSU al Angelei Merkel.

Conservatorii au scăzut de la peste 40% în vară, când Germania se descurca relativ bine în pandemie, la 29%. În unele sondaje, conservatorii înregistrează și mai puțin, plasându-i cu doar patru sau cinci puncte procentuale înaintea Verzilor. Toate celelalte partide, cu excepția SPD, sunt blocate în jurul valorii de, sau chiar sub, marca de 10%.

Dar, după 16 ani cu Merkel cancelar, Germania s-a schimbat. Curentul principal este unul mai ecologic, iar Partidul Verde este pe val. Deci, clișeele anti-verzi par datate uitării, scrie BBC.

Annalena Baerbock este de profesie avocat și s-a remarcat de-a lungul ultimilor ani prin participarea la diverse acțiuni civice. Ea a devenit nominalizarea Verzilor după ce a obținut mai multe voturi decât Robert Habeck, fost ministru al Mediului timp de șase ani în landul de unde provine, Schleswig-Holstein.

 


Accesează: