Evenimentul ZileiInternationalEl este omul care se pregătește să devină cancelarul Germaniei. Cine o va înlocui pe Angela Merkel

El este omul care se pregătește să devină cancelarul Germaniei. Cine o va înlocui pe Angela Merkel

El este omul care se pregătește să devină cancelarul Germaniei. Cine o va înlocui pe Angela Merkel
Armin Laschet este favorit să candideze pentru a deveni cancelarul Germaniei, după ce a câștigat o importantă luptă politică internă.

Armin Laschet (60 de ani), președintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU), din Germania, este principalul favorit pentru a deveni cancelar în această țară. Politicianul se pregătește să-i ia locul Angelei Merkel și a primit, luni, girul partidului, în cadrul unui vot intern.

După o reuniune ce a durat peste șase ore, Comitetul Executiv al celor de la CDU s-a pronunţat pentru candidatura preşedintelui său în faţa celei a popularului lider bavarez Markus Söder, au făcut cunoscut mai mulţi participanţi. Markus Söder indicase în cursul zilei că va respecta decizia acestei instanţe, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armin Laschet a fost contestat de Markus Söder. Ce s-a decis în urma votului

Partidul aflat la putere duce un război intern de mai multe zile. 77,5% dintre responsabilii partidului au votat în favoarea lui Armin Laschet faţă de 22,5% pentru Markus Söder. Armin Laschet a preluat conducerea partidului în luna ianuarie a acestui an. El vrea să continue orientarea centristă a cancelarului Angelei Merkel. Dar a fost contestat de Markus Söder, liderul partidului-frate bavarez CSU.

Rezultatul reuniunii de criză a fost extrem de incert, în contextul în care Markus Söder obţinuse în ultimele zile sprijinul mai multor cadre ale partidului. Ministrul-preşedinte al Bavariei are un argument puternic: este de departe favoritul în sondaje pentru a le permite conservatorilor să păstreze cancelaria după alegerile parlamentare de la 26 septembrie, conform sursei citate.

Opozantul nu a participat la ședința de luni

Armin Laschet a obţinut un prim vot de sprijin din partea personalităţilor din CDU. Instanţa care s-a pronunţat în favoarea sa luni seară reuneşte un eşantion şi mai mare de responsabili ai partidului.

Altfel, Markus Söder nu a vrut să participe la reuniunea ce a avut loc de luni seară. CDU trebuie „să decidă singură unde şi cum” se va face alegerea, estimase el mai devreme în cursul zilei, asigurând în acelaşi timp că va respecta orice decizie a comitetului executiv al Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

 


Accesează: