Evenimentul Zilei > International > Ce pensie va încasa Angela Merkel după ce se va retrage din funcția de cancelar al Germaniei și ce alte beneficii va mai primi
Ce pensie va încasa Angela Merkel după ce se va retrage din funcția de cancelar al Germaniei și ce alte beneficii va mai primi

Ce pensie va încasa Angela Merkel după ce se va retrage din funcția de cancelar al Germaniei și ce alte beneficii va mai primi

Angela Merkel se pregătește să părăsească funcția de conducere pe care a deținut-o în Germania, în ultimii 16 ani, și să se pensioneze.

Angela Merkel (67 de ani) va primi o pensie îndestulătoare după ce îşi va încheia mandatul în fruntea guvernului federal. Asta arată un calcul ce a fost făcut de Asociaţia contribuabililor germani. Merkel va încasa un venit de 15.000 de euro în fiecare lună. Ea se va retrage după alegerile generale ce vor avea loc în Germania în luna septembrie. Se află în funcția de cancelar de la data de 22 noiembrie 2005 și este cel mai longeviv politician din spațiul Uniunii Europene.

Angela Merkel preluat funcția de cancelar al Germaniei în anul 2005

În timpul funcției sale, ea a avut de-a face cu cinci prim-miniștri ai Regatului Unit, patru președinți francezi și șapte prim-miniștri italieni. Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), este al patrulea comandant-șef american cu care a avut întâlniri.

Calculul pensiei a ţinut cont de numeroşii ani petrecuţi de Angela Merkel în parlamentul german, dar şi de vechimea sa în posturi de ministru în guvernul federal şi de cancelar. Angela Merkel va primi astfel aproape jumătate din salariul pe care îl încasează în prezent. Cancelarul are acum un venit lunar ce ajunge la puţin peste 35.000 de euro. La fel ca și predecesorii săi, cancelari şi foşti preşedinţi federali ai Germaniai, Merkel va avea, de asemenea, dreptul la un birou. Pe lângă toate astea, i se va plăti un manager de birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer.

A ținut deja ultimul discurs în parlament

La data de 24 iulie, în acest an, Angela Merkel a susținut un ultim discurs în Parlamentul german.

„Într-o eră a populismului social media și a naționalismului masculin, Angela Merkel și-a păstrat inteligența, manierele și integritatea. Totuși, cea mai mare inovație a sa demonstrează că politicienii moderni pot supraviețui fără a-și vinde sufletele. Angela Merkel a văzut politica mai degrabă ca un artizanat, decât ca o chemare,” spunea CNN despre cancelarul Germaniei.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: