Evenimentul Zilei > International > Informații incendiare despre sănătatea Angelei Merkel! Surse guvernamentale au descris starea ca fiind de natură „psihologică”. Totuși, cancelarul german „nu are nimic special de declarat”.
Informații incendiare despre sănătatea Angelei Merkel! Surse guvernamentale au descris starea ca fiind de natură „psihologică”. Totuși, cancelarul german „nu are nimic special de declarat”.

Informații incendiare despre sănătatea Angelei Merkel! Surse guvernamentale au descris starea ca fiind de natură „psihologică”. Totuși, cancelarul german „nu are nimic special de declarat”.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că se simte bine, la două zile după ce a fost văzută tremurând joi la un eveniment public, pentru a doua oară în luna aceasta, fapt ce a generat îngrijorări cu privire la starea sănătăţii sale, potrivit dpa.

"Sunt sigură că, la fel cum a apărut aceasta reacţie, aşa va şi dispărea", a afirmat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă în marja summitului G20 de la Osaka (Japonia). 

 

 

Merkel, în vârsta de 64 de ani, a fost întrebată de jurnalişti dacă ar putea explica accesele sale de tremurat şi daca a consultat un medic în această problemă. 

"Nu am nimic special de declarat.Mă simt bine", a răspuns laconic cancelarul german. 
Două ziare germane, Stuttgarter Zeitung şi Stuttgarter Nachrichten, citau vineri surse guvernamentale care descriau starea cancelarului ca fiind de natură "psihologică".

 

 

Joi, cu câteva ore înainte de a se îmbarca pentru summitul G20 de la Osaka, Angela Merkel a fost văzută tremurând în timpul unei ceremonii desfăşurate la reşedinţa oficială a preşedintelui Frank-Walter Steinmeier în timpul depunerii jurământului de noul ministru al justiţiei, Christine Lambrecht. Merkel a avut un acces de tremur de circa două minute, timp în care nu înceta să-şi încrucişeze braţele. 

Cu o săptămână înainte, Merkel a fost văzută tremurând în timpul ceremoniei de primire a noului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, la Berlin. Ea a spus mai târziu că nu se hidratase suficient în condiţii de temperaturi ridicate.