Evenimentul Zilei > International > Angela Merkel dă asigurări: „Mă simt bine. În 2021 se termină viaţa mea politică”
Angela Merkel dă asigurări: „Mă simt bine. În 2021 se termină viaţa mea politică”

Angela Merkel dă asigurări: „Mă simt bine. În 2021 se termină viaţa mea politică”

Într-o conferinţă de presă, cancelara Germaniei a răspuns întrebărilor legate de acele episoade în care a tremurat în public. Merkel a asigurat lumea că este mult mai bine şi că îşi va duce mandatul până la capăt.
”Sunt în stare să-mi duc funcţia până la capăt. Ca persoană, sunt foarte interesată de propria sănătate”, este mesajul ferm al lui Merkel.
”Înţeleg întrebările şi preocupările pentru sănătatea mea, dar am răspuns deja: mă simt bine’‘.
Merkel a încercat să limiteze îngrijorările asupra stării sale de sănătate, după recentele accese de tremurături petrecute în public. ”Sunt în stare să-mi desfăşor rolul de cancelar”, a spus Merkel. ”Ca persoană, mă interesez de propria sănătate”.
Primul episod s-a petrecut la jumătatea lui iulie la Berlin: sub soare, în timpul ceremoniei în onoarea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelensky, când camerele de luat vederi au arătat-o  pe Merkel cuprinsă de tremurături de parcă ar fi fost traversată de curent electric.
Opt zile după, tot la Berlin, martorii s-au trezit cu aceeaşi scenă, numai că de data aceasta într-un spaţiu închis şi cu un pahar cu apă în mână. Pe 10 iulie, în timp ce cancelara asista împreună cu premierul finlandez la parada onorurilor militare, în curtea Cancelariei germane, la Berlin, titrează Huffingtonpost.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: