Evenimentul Zilei > International > Angela Merkel e cățeluș de pluș! Cancelarul Germaniei a devenit model pentru un producător de jucării
Angela Merkel e cățeluș de pluș! Cancelarul Germaniei a devenit model pentru un producător de jucării

Angela Merkel e cățeluș de pluș! Cancelarul Germaniei a devenit model pentru un producător de jucării

Aflată în ultimele zile ale mandatului de Cancelar al Germaniei, Angela Merkel a devenit sursă de inspirație pentru un ursuleț de plus ce va fi vândut în 500 de exemplare.

La final de mandat, Angela Merkel (67 de ani), cancelarul Germaniei, a devenit sursă de inspirație pentru o jucărie de pluș. Un producător de astfel de obiecte va pune în vânzare – ediție limitată 500 de ursuleți de plus, iar unul îi va fi oferit politicianului care se va pensiona. Merkel se va retrage la finalul alegerilor ce vor avea loc în Germania, în această lună.

500 de ursuleți de pluș, inspirați de Angela Merkel

O fabrică de jucării de pluș din Coburg, landul Bavaria (Germania), a lansat un ursuleț de colecție dedicat încheierii mandatului cancelarului Angela Merkel.

Jucăria inedită are o înălțime de 40 de centimetri și poartă o jachetă roșie și pantaloni negri – obiecte vestimentare ce sunt nelipsite din garderoba Angelei Merkel. Întreg designul jucăriei, inclusiv coafura, arată faptul că sursa de inspirație a fost cancelarul Germaniei.

Ursuleții Merkel costă 189 de euro. În total, vor fi fabricate 500 de exemplare ce vor fi numerotate. Ursulețul cu numărul „16” va reveni Angelei Merkel. Alegerea nu este una întâmplătoare, pentru că 16 reprezintă umărul anilor petrecuți de Merkel în funcția de cancelar al țării sale.

Politicienii, surse de inspirație pentru astfel de obiecte de colecție

Mulți producători de jucării au folosit imaginile politicienilor, pentru a crea obiecte de succes, care să se vândă „ca pâinea caldă”. Printre imaginile celebe s-au numărat politicienii Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Barack Obama, regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a sau Helmut Schmidt, cancelarul Republicii Federale Germania.

Altfel, Merkel va primi o pensie îndestulătoare după ce îşi va încheia mandatul în fruntea guvernului federal. Asta arată un calcul ce a fost făcut de Asociaţia contribuabililor germani. Merkel va încasa un venit de 15.000 de euro în fiecare lună. Ea se va retrage după alegerile generale ce vor avea loc în Germania la finalul acestei luni. Se află în funcția de cancelar de la data de 22 noiembrie 2005 și este cel mai longeviv politician din spațiul Uniunii Europene.