Evenimentul Zilei > International > Angela Merkel: Criza imigraţiei testează perseverenţa Uniunii Europene. Se doreşte protejarea frontierelor externe
Angela Merkel: Criza imigraţiei testează perseverenţa Uniunii Europene. Se doreşte protejarea frontierelor externe

Angela Merkel: Criza imigraţiei testează perseverenţa Uniunii Europene. Se doreşte protejarea frontierelor externe

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut un apel la statele europene pentru întărirea măsurilor referitoare la protejarea granițelor externe ale Uniunii Europene, pe fondul afluxului de imigranți, informează Reuters.

"Criza imigraţiei testează perseverenţa Uniunii Europene" a declarat Angela Merkel, precizând că Europa trebuie să contribuie la soluţionarea actualei crize a migraţiei din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii, a adăugat cancelarul Germaniei, informează B1 Tv.

"Pentru Europa, acest lucru înseamnă şi protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru ca imigraţia să se desfăşoare în mod ordonat. În acelaşi timp, este vorba şi de asumarea unor responsabilităţi mai mari de către ţările de unde fug refugiaţii şi de către cele în care sunt mulţi refugiaţi, precum Libanul, Iordania şi Turcia", a este de părere cancelarul german. 

În cursul lunii septembrie, peste 200.000 de imigranţi au ajuns pe teritoriul Germaniei, iar cifra pe anul 2015 ar putea atinge 800.000.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: