Evenimentul Zilei > Justitie > Angajat de la Penitenciarul Rahova, acuzat de luare de mită. Ce a introdus în închisoare
Angajat de la Penitenciarul Rahova, acuzat de luare de mită. Ce a introdus în închisoare

Angajat de la Penitenciarul Rahova, acuzat de luare de mită. Ce a introdus în închisoare

Un angajat de la Penitenciarul Rahova a fost acuzat de luare de mită pentru a introduce în închisoare mai multe droguri și telefoane.

Un angajat de la Penitenciarul Rahova a luat mită pentru a introduce diverse lucruri în închisoare.

El a primit sume impresionante de bani pentru a facilita intrarea în unitate a unor cantități însemnate de droguri.

De asemenea, el ar mai fi introdus în închisoare și câteva telefoane mobile.

Adrian Antonio Bulearcă, angajat în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce ar fi primit mită pentru a introduce în unitate 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile, a informat, luni, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Secţiei de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată. La momentul actual, bărbatul se află în stare de arest preventiv.

Angajat de la Rahova, acuzat de luare de mită

Adrian Antonio Bulearcă a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, Adrian Antonio Bulearcă ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i da sumele de 10.000 euro şi 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu.

Este vorba despre introducerea a 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova. El trebuia ca ulterior să le remită către o persoană aflată în stare de deţinere.

„La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.