Evenimentul Zilei > Social > Caramitru: Tolontan, „activat” de ruşi!?! Ce l-a nemulțumit pe Putin
Caramitru: Tolontan, „activat” de ruşi!?! Ce l-a nemulțumit pe Putin

Caramitru: Tolontan, „activat” de ruşi!?! Ce l-a nemulțumit pe Putin

Analistul financiar Andrei Caramitru face pe pagina sa de socializare o radiografie politico-mediatică înainte de vizita lui Klaus Iohannis în SUA. Observaţiile lui Caramitru sunt avizate şi documentate.

Andrei Caramitru face aluzii surprinzătoare legate de implicarea jurnalistului Cătălin Tolontan în dezvăluiri jurnalistice despre presupuse legături între angajaţi americani la baza NATO de la Deveselu şi reţele de prostituţie locală.

„Care e agenda? Punctul principal este piața energiei. Pentru ca guvernul a blocat investițiile în gazele offshore și a favorizat direct importurile de la Gazprom. Un fel de “sictir” pe față dat de autoritățile noastre americanilor, și distrugerea intereselor noastre economice. Președintele nostru nu a ieșit cu nici o declaraţie pe aceasta temă, vreodată.

– CEO-ul Oracle (cel mai mare angajator american de la noi) este pus sub ancheta DNA pentru probleme din 2009-2012. Dacă a greșit, să plătească. Însă timing-ul și ținta sunt suspecte – de ce s-au uitat doar la Oracle din toate firmele străine? De ce exact acum?
– apar articole bizare despre militarii de la Deveselu, care ar avea legături cu rețelele de proxeneţi din Olt. Dovezi – nu prea. Dar Tolontan e activat exact acum, după ce Sputnik tot zicea de-astea, câteva zile înainte de întâlnirea cu Trump.

Mai e o problema. Trump şi Merkel se luptă pe față aproape pe toate temele şi se detestă profund. Iohannis e văzut ca apropiat al germanilor, evident (inclusiv prin legătura PPE). Și Merkel are legături bune cu Rusia (în special pentru NorthStream2 – o catastrofa geopolitică pentru Europa de Est și pentru interesele americane).

Cum îl știm pe Trump – vulcanic și foarte direct și dur – s-ar putea să urle destul de tare la președintele nostru când se întâlnesc, chit că înainte și după vor face poze frumoase”, spune Andrei Caramitru pe Facebook.

„Când au pornit dosarul, cei de la DIICOT Olt au explicat judecătorilor, în cererea de arestare a clanului Cocoș, că cele 16 fete minore exploatate sexual erau livrate nu doar românilor, ci și multor cetățeni străini”, scriu colegii lui Tolontan, care citează în acest sens extrase din sentinţa penală nr. 30, din 12 iulie 2013, a Tribunalului Olt:

„Printre clienții doritori de servicii sexuale se aflau în mod frecvent cetățeni străini de naționalitate austriacă și americană, care erau detașați în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal și Deveselu”.

Mai mult, reporterii au reuşit să obţină mărturia uneia dintre fetele implicate în scandalul de prostituţie.

”După ce-am scăpat din rețeaua lui Cocoș, eram traumatizată, nici în sat nu ieșeam. Nu m-a căutat nimeni de la Protecția Copilului, nu mi-a oferit nimeni sprijin psihologic. Eram spre sfârșitul clasei a X-a”, povesteşte tânăra intervievată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: