Potrivit lui Nelson Mondialu, Andreea Esca ar fi cumpărat mai multe proprietăți în centrul orașului, pe strada Napoca. Printre acestea și celebrul restaurant Napoca 15, care i-a aparținut omului de afaceri Mircea Buteanu.

Cunoscutul Nelson Mondialu se plimba prin centrul Clujului, după ce în prealabil a fost la un spital unde a aflat că are diabet zaharat de tip 2, iar la un moment dat s-a întâlnit cu trei vechi cunoștințe, care i-au spus că tot terenul și clădirile aferente, de lângă casa lor au fost cumpărate de Andreea Esca. La un moment dat, una dintre persoanele cu care discuta Nelson Mondialu i-a spus acestuia că a fost chiar și Andreea Esca la ea acasă, însoțită de Cătălin Măruță, de la care a primit un imens buchet cu flori.

Deoarece clădirea istorică de pe strada Napoca 15 are valoare de patrimoniu și nu poate fi demolată, investitorii o vor modifica şi renova total. În acest scop au angajat o echipă de şase arhitecţi. Pe 28 noiembrie anul trecut, Consiliul Local din Cluj-Napoca îşi dădea OK-ul, într-o şedinţă extraordinară, pentru Planul Urbanistic de Detaliu care prevedea transformarea zonei de la intersecţia str.Napoca nr 17-str. Fortăreţei nr 4 într-un hotel.

Potrivit unor surse din Primăria Cluj, investiţia este făcută de Andreea Esca împreună cu soţul ei, Alexandre Eram, şi cu mai mulţi asociaţi locali, care deţin deja terenul pe care se află un imobil cu valoare istorică.

Dialog dintre Nelson Mondialu despre hotelul Andreei Esca.

Vecini Esca: Acolo, tot, o cumpărat Andreea Esca.

Nelson: Du-te măi…

Vecini: Da, până în Napoca, tot…

Nelson: Auziți cine e… Andreea Esca… aia care plânge pe la…

Vecini: Da, aia… De la gard și până în Napoca, tot e al ei… Nu-i minciună. O să-și facă hotel. Eu am vorbit cu ea…

Nelson: De unde atâția bani, că e doar prezentatoare tv?…

Vecini: Păi, cofetăria de pe Napoca e a ei!…

Nelson: Da?… Deci auziți, tot, tot e a lui Esca! Dărmână astea și face un hotel. Vă dați seama cum au ăștia bani?…