Evenimentul Zilei > Actualitate > Andreea a cules aurul de pe „puntea suspinelor”
Andreea a cules aurul de pe „puntea suspinelor”

Andreea a cules aurul de pe „puntea suspinelor”

România se întoarce cu o medalie de aur de la CE, după ce Munteanu a fost imperială, ieri, la bârnă.

Andreea Munteanu a strălucit, ieri, la Campionatul European de Gimnastică de la Montpellier. Calificată în finala de la bârnă, sportiva „tricoloră” a evoluat impecabil pe cel mai dificil aparat al acestui sport, denumit și „puntea suspinelor”.

Diferență de 66 de miimi

Andreea a fost răsplătită și a obținut un total de 14,366 de puncte, fapt ce i-a permis să cucerească cea mai râvnită medalie: aurul. Românca a fost însoțită pe podium de Beckie Downie (Marea Britanie), 14,300 de puncte și de Claire Martin (Franța), 14,200 de puncte. Replică au avut și gimnaști „tricolori”, prin Marius Berbecar, cel care a câștigat medaia de argint, la parelele, cu un total de 15,300 de puncte.

Ziua a fost încheiată tot de Andreea Munteanu, care a evoluat și în finala de la sol. Eroina României și-a executat fără cusur exercițiul, dar pentru că nu s-a bazat pe elemente cu dificultate ridicată a obținut doar 13,866 de puncte. Astfel, Andreea s-a clasat pe locul opt.

Bulimar, doar locul 10

Diana Bulimar și Laura Jurca au dezamăgit la competiția continentală desfășurată în Hexagon. Cele două gimnaste au ajuns doar în finala de individual-compus și au fost departe de podium.

Diana s-a clasat pe poziția a 10- a, cu un total de 54,631 de puncte, iar Laura a bifat 54,865 de puncte și a ocupat cel de-al 7-lea loc.