Evenimentul Zilei > International > Andrea Leadsom, candidata în cursa pentru conducerea conservatorilor: „Nu sunt de acord cu căsătoriile religioase între persoanele gay. Este o jignire pentru creştini”
Andrea Leadsom, candidata în cursa pentru conducerea conservatorilor: „Nu sunt de acord cu căsătoriile religioase între persoanele gay. Este o jignire pentru creştini”

Andrea Leadsom, candidata în cursa pentru conducerea conservatorilor: „Nu sunt de acord cu căsătoriile religioase între persoanele gay. Este o jignire pentru creştini”

Andrea Leadsom, candidata pentru conducerea Partidului Conservator a declarat că nu este deloc încântată de legalizarea căsătoriilor între persoanele gay, fiind o jignire adusă creştinilor.

Legalizarea căsătoriilor între persoanele gay a fost legalizată în Marea Britanie în 2013, astfel, statul insular s-a alăturat în această cauză ţărilor Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Spania, Norvegia, Olanda şi altele. 

Politicianul britanic a recunoscut că această situaţie nu reprezintă o încântare, preferând să se accepte, cel mult, un parteneriat  între aceste persoane. 

Consider că dragostea dintre persoanele gay este la fel de valoroasă ca cea dintre un bărbat şi o femeie, însă, din punctul meu de vedere, o uniune religioasă pentru aceştia este prea mult, jignind toţi creştinii. Aş prefera să existe doar un parteneriat civil, iar biserica să unească doar familiile formate dintr-un bărbat şi o femeie.

Ba mai mult, Leadsom explică de ce este ferm convinsă că nu greşeşte în ceea ce susţine.

Parteneriatele civile sunt considerate tot “o căsătorie”. În registrul primăriilor figurezi drept ca o persoană căsătorită. Grija mea, în schimb, este că biserica va fi obligată să continue pe un traseu care nu îi va încânta pe enoriaşi. Afirmaţia mea nu are nimic de-a face cu alegerile de viaţă ale cetăţenilor britanici.