Evz: „Andra nu se mai oprește din plâns” sau „A spus adevărul despre Cătălin”. E imposibil să navighezi pe internet și să nu dai de cel puțin un astfel de titlu, care de multe ori nu are nici cea mai mică legătura cu știrea în sine. Te afectează? Te sună părinții, prietenii?…

Andra: A fost o perioadă în care erau și mai dese aceste titluri care te induceau în eroare, acum mi se par mai rar întâlnite. Cred că s-au obișnuit prietenii și rudele noastre, toți se așteaptă să afle de la noi dacă există o problemă. Pe mine nu mă mai deranjează deloc, adică nu le iau personal. Înțeleg că mecanismul e creat ca să aducă cititori pe un site, prefer să evit acele site-uri și atât.

– E adevărat că tu și Cătălin nu vă certați niciodată?

– Nu există familie perfectă. Fiecare familie este diferită, funcționează după regulile proprii, își rezolvă problemele, evoluează. Absolut toate cuplurile au și momente de criză, cred eu, iar a te certa e un lucru care poate rezolva multe, te descarci, spui ce frustrări ai. Și noi ne certăm, evident. Important este că fiecare moment tensionat se încheie cu iertare, că ne înțelegem punctele de vedere și ne îmbrățișăm.

Nu mai știu de ce ne-am mai certat, uneori e din cauza copiilor, eu aș vrea să ne pregătim mai repede de școală sau mă supăr că le-a dat o bomboană, alteori ne certăm pentru că aș vrea să mă bag la somn și el nu stinge lumina pentru că citește sau se uită la televizor. Lucruri care se întâmplă probabil în orice casă. Dar niciodată nu sunt lucruri semnificative, pe cele importante picăm de acord de obicei.

– Spune-mi care sunt piesele interpretate de tine, dedicate lui Cătălin și copiilor tăi.

– Cânt cu gândul la Cătălin majoritatea cântecelor de dragoste, mai puțin cele de despărțire, desigur! Primul care îmi vine în minte este: „Mai ai un lucru să-mi dai”, mi l-a compus Marius Moga după ce eu și Cătălin ne-am logodit și am anunțat asta, am arătat inelul… pe care îl așteptam, bineînțeles. „Atâta timp cât mă iubești” este iarăși o piesă care mă face să mă gândesc la Cătălin. „Iubirea schimbă tot”, deși textul spune „să accept să fiu altcineva de teamă că ai pleca”, iar asta nu ni se aplică. În relația asta sunt eu însămi și sunt iubită pentru asta. Probabil că asta e și cheia unei relații sănătoase.

Piese legate de copii nu am, dar când cânt „Vis de iarnă” mă gândesc la toată familia mea și deseori îmi dau lacrimile.

Andra poveșteste cum a fost prima oară când a urcat scenă, în fața unui juriu

Andra, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu și Florin Călinescu fac din nou echipă, în această primăvară, pentru a descoperi noi talente în oameni simpli. Noul sezon „Românii au talent” a intrat deja în derulare, prin organizarea castingurilor în țară. Andra, cea mai în măsură să spună cât de dificil este să-ți stăpânești emoțiile în fața unui juriu, ne-a povestit despre prima ei experiență de acest gen.

EVZ: Ce poți să-mi spui despre concurenții care au urcat pe scenă până acum?

Andra: De la un sezon la altul mă gândesc mereu: „Nu are ce să ne mai surprindă!” și mereu se întâmplă asta! Fiecare om e unic, așa că fiecare concurent care urcă pe scenă are propria poveste, propria emoție, un talent ca nimeni altcineva. În acest sezon am văzut numere spectaculoase, persoane foarte ambițioase care nu au lăsat nimic să le abată de la drumul lor, am văzut copii care și-au convins părinții că merită să încerce să câștige marele premiu, dar și oameni în vârstă care s-au gândit că nu au nimic de pierdut dacă arată ce știu să facă.

– Îți amintești de momentul în care ai urcat și tu pentru prima dată pe scenă, în fața unui juriu? Cum a fost?

– Sigur, nu am cum să uit așa ceva. La Tip-Top Minitop am participat când aveam 7 ani. Am și acum înregistrarea momentului, am difuzat-o pe ecran la primul meu concert de la Sala Palatului. Mergeam la concursuri de interpretare, dar nu mai fusesem într-un studio de televiziune. Am avut emoții foarte mari, dar când muzica a început și trebuia să cânt m-am gândit numai la asta. Tatăl meu mă susținea din culise.

– Apropo de talent, spunemi ce talente au copiii tăi.

– Deocamdată au amândoi talentul de a ne surprinde și de a ne face să râdem zi de zi. David, de exemplu, ne-a uimit în vacanța de iarnă când a împrumutat telefonul lui Cătălin și s-a înregistrat făcând o prezentare a hotelului în care stăteam, un vlog, cum i s-ar spune acum. Ne-am distrat când am descoperit inregistrarea. L-am si pus pe Youtube. Cred că a moștenit dezinvoltura lui Cătălin. Eva e încă mică, dar îi place să danseze, adoră muzica, la fel ca orice copil.

– Urmează un program de show-uri în luna februarie. Câți oameni ai reușit să strângi la aceste spectacole?

-Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru „Aievea”, da. O să fie trei zile superbe, abia aștept. Oricât de mare ar fi efortul fizic să repet săptămâni în șir, să dansez și să cânt, să rezist emoțiilor pe scenă, merită fiecare clipă. Când mii de oameni cântă cu mine și aplaudă la final, rămân fără cuvinte. Deja s-au vândut aproape toate biletele, sunt foarte nerăbdătoare să mă întâlnesc cu publicul. 

– Ce o să vedem nou pe scenă?

– Spectacolele „Aievea” sunt gândite să surpindă și spectatorii care au fost anul trecut, deci sunt multe lucruri noi. Piese noi, în primul rând, dar și scenografie specială, invitați care vor completa povestea mea. Abia aștept să văd reacțiile celor din sală!

– Câte ținute vei schimba la concert?

– Încă discutăm despre asta, dar cred că vor fi 4 sau 5. Este important ca schimbările mele să aibă un sens pentru tot show-ul. Pentru asta, echipa artistică, adică regizorul, scenaristul și stilistul împreună cu mine, se gândeste cum să facem un show complex cu sens, care să rămână în sufletele celor care au venit să îl vadă.