Scandalul ”sufrageria lui Oprea”: Dragnea și Tăriceanu bat în retragere

Scandalul ”sufrageria lui Oprea”: Dragnea și Tăriceanu bat în retragere

Coaliția de guvernare tergiversează demersul juridic prin care comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 încearcă să obțină dosarul deschis și clasat la Parchetul General, cu privire la noaptea scrutinului.

Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, luni, despre oportunitatea sesizării Curţii Constituţionale privind un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament, la solicitarea Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, care nu a primit de la Parchetul General dosarul procurorilor privind acest scrutin.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus după ședință că nu au luat o decizie.

"Daca vom avea de la comisie un punct de vedere, vom discuta. Momentan, nu avem nimic", a spus el. Saptamana trecuta, liderul comisiei de ancheta, Oana Florea, spunea ca a vorbit la telefon cu Dragnea si au stabilit ca se va lua o decizie politica pe acesta tema in sedinta de azi a coalitiei de guvernare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia parlamentara de ancheta a aparut dupa ce jurnalistul EVZ Dan Andronic a relatat ca in noaptea finalei prezidentiale din 2009, i-a intalnit acasa la Gabriel Oprea pe fostii sefi SRI George Maior si Florian Coldea, precum si pre procurorul general al Romaniei de la acea vreme, Laura Codruta Kovesi. Kovesi a refuzat in repetate randuri sa confirme sau sa infirme acest lucru si nici nu a dat curs solicitarilor de audiere a sa in comisia de ancheta.