Evenimentul Zilei > Monden > Anca Neacșu de la ASIA, confundată cu o româncă bogată, acuzată de spălare de bani. ”4 ani la închisoare?!”
Anca Neacșu de la ASIA, confundată cu o româncă bogată, acuzată de spălare de bani. ”4 ani la închisoare?!”

Anca Neacșu de la ASIA, confundată cu o româncă bogată, acuzată de spălare de bani. ”4 ani la închisoare?!”

Anca Neacșu, una dintre blondele componente ale trupei ASIA, care ani în șir a făcut furori îm România, s-a retras din lumina reflectoarelor după ce s-a măritat cu un afacerist turc.

Blonda a avut un șoc când a început să fie sunată de prieteni care au întrebat-o îngrijorați de ce a ajuns la pușcărie.

Întâmplarea a fost relatată de Anca Neacșu la emisiunea Xtra Night Show, de la AntenaStars. Potrivit spuselor sale, solista de la A.S.I.A a fost atenționată de apropiații săi că în presă au apărut mai multe articole cu pozele ei și cu informația că a fost condamnată la 4 ani de închisoare. La mijloc era vorba despre o confuzie.

A apărut o știre. Eu eram deja în Turcia, măritată și sunau telefoanele din România: ”Băi, ce-i cu tine? Știam că te-ai măritat cu un turc”. Domnul respectiv (n.r. soțul celeilalte Anca Neacșu) este indian, dar pentru unii nu contează, tot ceva străin. Blondă, înaltă și atunci am auzit pentru prima oară de Anca Neacșu. Măi, noi nu avem nicio vină. Nici ea, nici eu. Fata chiar mi-a dat follow pe Instagram, ne-am împrietenit. S-a scris în zece ani de câteva ori despre ea, dar faza este erau pozele mele” a povestit cântăreața.

Cine este cealaltă Anca Neacșu

Cealaltă româncă Anca Neașcu este soția lui Abhishek Verma, considerat cel mai mare traficant de arme din India. Este considerată cea mai bogată româncă din lume. Cu o avere estimată undeva în jurul a 3 miliarde de dolari, ea a reuşit să-l devanseze chiar şi pe Ion Ţiriac.

Cei doi soți  au fost acuzați de spălare de bani și încarcerați  în penitenciarul Tihar.

Absolventă a Universităţii din Galaţi, cu master în inginerie, Anca Neacşu a avut o carieră de model interesantă, reuşind să ajungă Miss Universe România. Viaţa i s-a schimbat radical în momentul în care l-a întâlnit pe afaceristul indian Abhishek Verma, care a făcut o avere imensă din producţia de arme. Cei doi s-au căsătorit după scurt timp, iar ulterior, Anca a devenit asociat în firma acestuia. În 2011, a devenit acţionarul majoritar al firmei, iar totul părea să meargă ca pe roate pentru ea şi penru soţul ei. Au urmat acuzațiile și condamnarea

Presa indiană scria la vremea respectivă că Anca Neacşu s-ar fi bucurat de un tratament VIP în închisoare, fiindu-i permis să poarte chiar şi bijuterii de 24 de carate. În schimb, ea a susţinut că a trăit un adevărat coşmar în spatele gratiilor, că celelalte deţinute ar fi agresat-o şi că gardienii îi cereau bani pentru a interveni. Ea a scris şi Ambasadei României o scrisoare în acest sens, plângându-se de relele tratamente la care ar fi fost supusă în spatele gratiilor.

În 2016, după patru ani de închisoare, Anca a fost eliberată. Autorităţile indiene au încercat să pună sechestru pe conturile familiei, dar autorităţile din Lichtenstein au respins solicitarea.