Poliția spune că focurile de armă au fost trase de o persoană neidentificată dintr-o mașină gri, iar victima a murit, mai târziu, la spital. Poliția din Detroit nu a putut să confirme dacă victima participa la proteste, dar focurile de armă au fost trase în oraș la momentul protestelor.

Anterior, șeful poliției din Detroit spunea că o persoană a fost arestată după ce a încercat să calce un ofițer de poliție cu mașina, scrie Digi24.

„Nu voi permite ca o minoritate mică, infractori, să vină aici să ne atace ofițerii și să distrugă siguranța comunității. Să știți, nu vom tolera așa ceva!”, a declarat șeful poliției. Pe măsură ce violențele s-au răspândit vineri în zeci de orașe americane, Pentagonul a ordonat Armatei să pună la dispoziție mai multe unități de poliție militară din SUA, pentru a fi desfășurate în Minneapolis.

Militarii din Fort Bragg, Carolina de Nord, și Fort Drum, New York, au primit ordin să fie apți de desfășurare în doar patru ore, dacă sunt chemați. Militarilor din Fort Carson, Colorado, și Fort Riley, Kansas, li s-a spus să fie gata în 24 de ore.

Ordinele au fost transmise verbal vineri, după ce președintele Donald Trump i-a cerut secretarului Apărării, Mark Esper, opțiuni militare care să ajute la încetarea violențelor din Minneapolis, după ce proteste au degenerat în jafuri și incendieri în unele zone ale orașului. Cazul readuce în atenția opiniei publice problema rasismului în Statele Unite.

Soția polițistului care l-a ucis pe George Floyd în Minneapolis a intentat divorț, conform unui comunicat al unui cabinet de avocatură din zonă, relatează CNN. Kellie Chauvin, soția lui Derek Chauvin, ofițerul de poliție care l-a ucis cu sânge rece pe George Floyd stând cu piciorul pe gâtul său timp de opt minute în timp ce acesta era la pământ și nu putea să reacționeze, a intentat divorț.