Evenimentul Zilei > Social > Analize medicale gratuite pentru persoanele vârstnice. Locuitorii Sectorului 1 sunt aşteptaţi la doctor
Analize medicale gratuite pentru persoanele vârstnice. Locuitorii Sectorului 1 sunt aşteptaţi la doctor

Analize medicale gratuite pentru persoanele vârstnice. Locuitorii Sectorului 1 sunt aşteptaţi la doctor

Sănătatea este la fel de importantă atât pentru bogaţi, cât şi pentru săraci. Întrucât persoanele fără venituri îşi pot asigura cu greu o evaluare periodică a stării de sănătate, dar mai ales cele de peste 50 de ani, Primăria Sectorului 1 vine în ajutorul acestora şi le oferă analize şi investigaţii medicale gratuite

Persoanele cu vârsta peste 50 de ani, cu domiciliul în Sectorul 1, sunt invitate să-și verifice gratuit starea de sănătate la Complexul Multifuncțional Caraiman – de pe strada Caraiman nr. 33A.

Evenimentul se va desfășura între 4 și 10 octombrie, între orele 11:00 – 15:00, ocazie cu care persoanele vârstnice vor putea să-şi facă analizele, să-și testeze glicemia, să-şi  controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei. Manifestarea este organizată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, cu prilejul Zilei Internaționale a Vârstnicilor, sărbătorită în fiecare an pe 1 octombrie.

Această campanie are ca scop conştientizarea populaţiei asupra necesităţii testării periodice a stării de sănătate, în condițiile în care, în România, printre principalele cauze de îmbolnăvire şi de deces sunt bolile cardio-vasculare, diabetul zaharat şi, nu în ultimul rând, fracturile şi complicaţiile lor.

În plus, tot cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, cadrele medicale din cadrul Complexului Caraiman se vor deplasa în cursul lunii octombrie la Clubul Seniorilor din cartierul Pajura şi la cel din strada Ion Slătineanu pentru a oferi testarea glicemiei şi controlul tensiunii arteriale.

Deschis de Primăria Sectorului 1 la sfârșitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional Caraiman a fost primul centru medical înființat de o autoritate locală pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Acesta dispune de 16 cabinete medicale dotate cu aparatură de ultimă generație, la care se adaugă două cabinete mobile – Ambulanța socială și cabinetul stomatologic mobil – care oferă asistență medicală gratuită la domiciliul pacienților. Centrul Caraiman a devenit, de-a lungul timpului, un exemplu de excelenţă prin serviciile medicale de calitate oferite persoanelor aflate în nevoie.

Aici, persoanele cu venituri reduse beneficiază gratuit de o gamă largă de servicii medicale, începând de la consultaţii oftalmologice, ecografii abdominale, servicii de kinetoterapie, asistenţă medicală şi tratamente la domiciliu prin intermediul Ambulanţei sociale, consultaţii şi tratamente stomatologice, consultaţii de psihiatrie etc.

De asemenea, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă tratamente stomatologice gratuite pentru toți copiii, cu vârsta până la 18 ani și cu domiciliul în Sectorul 1. Pentru informații suplimentare și pentru înscrierea în program persoanele interesate pot suna la numerele de telefon: 021/224.40.73, 021/222.98.46 sau se pot deplasa la sediul Complexului din Strada Caraiman nr 33A, Sector 1.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: