Analistul economic Radu Soviani a făcut declaraţii fulminante despre starea economică reală a ţării:

“Guvernul nu spune nimic de majorarea pensiilor. În momentul când spune dl. Cîţu că reduce deficitul de la aproape 5% anul trecut la 3,6% nu înseamnă că ar majora sau că ar avea cea mai mică intenţie că ar mări pensiile şi salariile anul acesta. Mai degrabă să le scadă , să le reducă, în condiţiile în care vine şi spune că până în 2020 vrem să voborâm cu deficitul la 5% cât a fost în 2019 la 3 % asta înseamnă austeritate”, a spus analistul la România TV.

În opinia sa, ” înseamnă că statul ia bani din economie şi pune presiune pe etapa recesionistă. Să vorbim acum despre salarii despre gaze, despre fericirea anului 2020, este prematur pentru că este evident dacă ar fi să descriu într-un singur cuvânt ce se întâmplă acum în România: este haos”.

Şi continuă: “Justiţia nu funcţionează, nu avem guvern, avem un guvern care a încercat în mod ticălos să se suprapună justiţiei prin ordonanţa pentru băncile pentru locuinţe pe care n-au mai dat-o în cele din urmă …unde încercau să acopere de la buget frauda de 300 de milioane de euro. Avem un executiv care atacă piloni de bază ai societăţii.

Uitaţi cum se încearcă privatizarea sistemului sănătate, se încearcă subminarea sistemului de sănătate. Să vorbim şi despre legea educaţiei să vedem de unde 25% în plus pentru profesori? La fel ca şi în sănătate este o tentativă de a împinge spre sectorul privat şi a destabiliza sectorul public. Asta se întâmplă acum în economie. Vedeţi declaraţia lui Isărescu, economia scade. Asta a spus”.